עוגת גבינה ופירורים
עוגת גבינה ופירורים (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבסיס ולציפוי:
  • 250 גרם ביסקוויטים, מפוררים היטב
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 3 כפות סוכר חום
  • למלית:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 6 כפות חלב
  • 750 גבינה לבנה 9%
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 27%
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

אאא

צפו באופן ההכנה:

  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת והסוכר החום.

2. מהדקים 3/4 מתערובת הביסקוויטים לתחתית של תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם תחתית נשלפת. השאר הולך לציפוי העוגה.

3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם החלב במשך 2 דקות. מערבבים ומניחים בצד לצינון.

4. בקערה גדולה טורפים את הגבינה, השמנת החמוצה, הקורנפלור, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומערבבים לאיחוד.

6. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 40 דקות.

7. מפזרים מעל את שאר הביסקוויטים ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להצטנן, מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות מלאה במשך 4-6 שעות לפחות ועדיף לילה שלם.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן