לכבוד שבת

מתכון לעוגת שקדים ותותים אלגנטית

העוגה הבחושה הביתית הזו טומנת בחובה המון טעמי חורף מנחמים בכל ביס, אך עם זאת, היא מרשימה ויפה מאד, תודות לתותים העסיסיים שמעטרים אותה. היא מהירה וקלה וכן, לא צריך לשקוד על הכנתה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 140 גרם (10 כפות) חמאה, בטמפרטורת החדר ועוד - לפידור
  • 1/3 כוס קמח לבן מנופה ועוד - לשימון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס + 2 כפות סוכר מגורען, מחולקות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס קמח תירס
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 8 תותים בינוניים, פרוסים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית של כ-22 סנטימטרים בנייר אפיה. משמנים את הנייר ומפדרים קלות בקמח.

2. טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה קטנה. בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה, 1 כוס הסוכר והווניל, במהירות גבוהה - מגרדים את דפנות הקערה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, למשך 2 דקות. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם - מערבבים היטב בין ההוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הבלילה. מקפלים פנימה את הקמחים ומגרדים את תחתית הקערה, עד לאיחוד.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה; מחליקים עם מרית. מהדקים חלק מהתותים לתוך הבלילה, משאירים מרווח ביניהם. מפזרים מלמעלה את שאר הסוכר. אופים עד שהשוליים משחימים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, שעה ו-10 דקות.

4. מעבירים את העוגה לרשת התנור, לצינון, ל-10 דקות, בטרם מוציאים אותה מהתבנית. מצננים לחלוטין. חותכים לפרוסות ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר