הפעם החלטנו לא לשקוע בבוץ.
לא לחפש עצות מפי מומחים, לא לשאול שדכניות ותיקות, וגם לא להציע טיפים למציאת השידוך הבא.
במקום זה, פנינו ישר אל הלב הפועם של עולם השידוכים – הרווקים והרווקות עצמם. אלה שכבר אמרו להם "לא", ושרדו לספר.
ביקשנו מהם לשתף בפטנטים הקטנים, במשפטים שעוזרים להם לא לקרוס, במשחקים המנטליים שמרימים אותם חזרה.
אספנו, זיקקנו, ערכנו – והנה לפניכם: מדריך ההישרדות האמיתי לדחיות בשידוכים, מניסיון אישי. כי לפעמים, דווקא הלבבות שעוד מחפשים – הם אלה שיודעים הכי טוב איך ממשיכים (זוגיות)
המרחב האישי והחיבור הרגשי לא אמורים להתנגש, אלא לבנות אחד את השני | "מדהים איך שניכם מדברים על אותו כאב, רק בשפות שונות" | הרבה זוגות פוגשים בדיוק את המקום הזה, המקום שבו הצורך של אחד נשמע כאיום אצל השני (זוגיות)
לפעמים מה שלא הצליח בטיפול, מצליח דווקא בין קפה לשולחן סלון – כשפותחים קופסה אחת קטנה | שלושה משחקים לא שגרתיים של טובה הניג, מצליחים לפרק חומות, לפתוח לבבות ולהחזיר שיחה אמיתית בין זוגות, הורים, ילדים וחברים | לא שיחות עומק מעייפות, אלא חוויה מרגשת, מהנה ועמוקה – שמצליחה לחבר מחדש, דווקא דרך המשחק | קוד קופון מיוחד לגולשי כיכר רק לשבוע זה: bayit1 100 (משפחה)
"כשאמרתי למשפחתי שהוא נכנס לשידוכים, רובם הביטו בי במבט שלא ידעתי איך להתמודד איתו" | איך אפשר להאמין שמישהו עם קשיים ימצא זוגיות?
אבל הסיפור שלנו לא נגמר בדחיות ובפקפוקים – הוא רק התחיל (זוגיות)
"אני באה לבד כבר ארבעה חודשים," רינת פתחה. עיניה לא עזבו אותו, נוקשות אבל רועדות."ופתאום הוא מופיע. ככה, בלי תיאום, בלי התייחסות. ואני אמורה להתפעל?" | אהבה, בניגוד לאופן התרבותי שלמדנו, לא באמת נוצרת מרגש אלא היא נוצרת מבחירה (זוגיות)
"כל פעם שאני מרגישה שאתה ככה מתרחק ומתנתק אני חווה את זה כמו צעקה מבפנים שאתה לא רוצה אותי יותר ונמאסתי עליך, אני מבינה שזה נשמע קיצוני אבל זה ממש משתלט עליי" (זוגיות)
משמש הוא פודקאסט בהנחיית חוי בר זאב — רבנית בית הכנסת הגדול בתל אביב, מדריכת כלות וחוקרת פילוסופית המתמקדת בנקודות המפגש שבין החברה חרדית לתקופה המודרנית | השבוע אנו בשיחה עם רות בן סימון על המעבר מהמסירה המשפחתית למסגרת מובנית, על הסמכות הנשית שנבנית לאורך הדרך, ועל המקומות שבהם הדרכה היא לא רק העברת ידע — אלא יצירת שפה של קשר, הלכה וחיים (זוגיות)
ברוכות הבאות לפודקאסט המרתק של חוי בר זאב והשבוע אנו עם פרק ראשון ומרתק בו נעלה שיחה עם רבקה, שדכנית ותיקה, על השינוי השקט שמתרחש במערכת השידוכים החרדית: הפער הגדל בין ההשכלה והבשלות של הבנות לבין הבחורים, הדרישות החדשות, והסימנים לשינוי תודעתי (זוגיות)
הרבה פעמים אנחנו חוות רגש מאוד עמוק ואנחנו לא מצליחות להביע אותו: או שהוא נבלע בשתיקה או שהוא יוצא כהאשמה, והרגש, שהוא אמור להיות המנוע של הקשר שאמור לחבר ולקרב הופך לכלי שמרחיק (זוגיות)
הם כבר שמעו את כל השאלות והם כבר הפסיקו לענות.
אבל כאן – הם מדברים. על כאב, על תקווה, על עייפות ועל הדברים שגילו בדרך הארוכה הזו, שהפכה מ"תקופת ביניים" למסלול חיים שמעטים מדברים עליו בגלוי.
הכתבה הזו היא לא רק זעקה – אלא גם מכתב אהבה. לרווקות ולרווקים שצמאים לקול דומה, וגם לעצמם (זוגיות)
"אני מרגישה שאין לי פה שותף שיכול באמת להיות איתי בחויות הקשות שעוברות עלי ואני נשארת בודדה בכל הקשר הזה ובכלל אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה באמת קשר….." אמרה רותי (זוגיות)
כמה שיחות, צעקות וריבים שרפתי בלנסות להסביר לו והוא פשוט לא מבין. התייאשתי סופית ואני מרגישה שאולי פשוט עדיף לוותר, אני מרגישה שבא לי לקבוע איתו במדרגות הרבנות מחר בבוקר" ענתה בדמעות (זוגיות)
"ההצעות שאני מקבלת גורמות לי להרגיש כמו דף קורות חיים שלא התקבל לעבודה. "הוא בחור טוב," אומרים לי בשיחות טלפון חטופות, "לא בדיוק מה שחיפשת, אבל…" אבל מה? אבל בגלל שאמא שלי עברה משברים אני צריכה להתפשר? אבל בגלל שהמשפחה שלי קצת פחות נחשבת במעמד, אני צריכה לקבל בחור שרחוק ממה שאני באמת רוצה לעצמי?" (זוגיות)