הלכה ב-60 שניות

מצאת שטר כסף בשבת? כך יהיה לך מותר לקחת אותו • צפו

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: מצא שטר כסף בשבת - מותר לקחתו בנעליו? • צפו (יהדות)

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: shutterstock)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מדיני מוקצה בשבת ויום טוב. אדם הולך לבית כנסת, פתאום רואה 200 שקל במדרכה. מה הוא יעשה? אם ילך, ישאיר אותו, או ידחף אותו ברגל לאיזו פינה, שמותר לדחוף ברגל, יבוא מישהו שישים עין, ייקח לו את זה. יעמוד שם עד צאת הכוכבים? איך יעשה דבר כזה?

רבותיי, יש פתרון. תוריד את הנעל מהרגל, תוציא את הנעל, תשים חתיכת טישו בנעל. עכשיו, עם הרגל שלך, עם האצבעות של הרגליים, תשתלט על השטר, לאט-לאט, תקפל את האצבעות, תרים אותו, זרוק אותו לתוך הנעל. תכניס את הרגל, לך להתפלל, תחזור הביתה, תהפוך, תוציא את הנעל, תנער אותה. מוצאי שבת, לך תעשה סעודה רביעית של מלכים עם ה שקיבלת.

למה כל הפטנט שאני אומר? זה כמה סוגיות, ביטול כלי מהיכנו, מוקצה... כל זה... כך הלכה למעשה בנושא הזה, איך אפשר להציל את הכסף שהוא מצא. בקרוב לכולכם ולנו, שנמצא הרבה מטמונים, בעזרת השם.

צפו בפינה

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (88%)

לא (12%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
ה' ירחם. כמעט נשתכחה תורת רשות הרבים ומלאכת הוצאה בשבת. והכל בגלל "עירוב" בצורת הפתח לערים שלמות, שלא היה ולא נברא בימי חז"ל, ולרוב הראשונים פסול מן התורה
מאור
מצווה לחזר אחר העירוב (משנב כדי שלא יבואו לטלטל באיסור)
סימן שסו סעיף יג
1
אבל למה לשים טישו בנהל לפני זה?
שמואל
כדי שיהיה בסיס לדבר המותר ע"י הרחקת איסור ברשות הרבים.
המערכת
כי אם תשים את השטר בנעל אתה אוסר את הנעל בטלטול כי מונח עליו מוקצה. וזה נקרא 'מבטל כלי מהיכנו', וברגע ששמת טישו הנעל לא נאסרת בטלטול כי היא בסיס לאסןר ולמותר. אבל יש לשאול שאולי הנעל עדיין אסורה בטלטול כי הכסף יותר חשוב מהטישו וממיחא אם היא אסןרה בטלטול בידיים חזרנו לביטול כלי מהיכנו. ויל"ע.
מתעניין
השאלה היותר קשה האם ברגע שדרכת על הטישו הוא ראוי למשהו??
לענ"ד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בהלכה בשישים שניות: