כיכר השבת

פורים תשפ"א 2021

מתכון לחלה ממולאת בפסטרמה וחרדל של מורן פינטו

מורן פינטו דואגת שגם החלות בסעודת הפורים ובשבת פורים יביאו שואו רציני ואופה חלה במילוי פסטרמה בקר וחרדל גרגירים. התוצאה האדירה תשטוף אתכם במחמאות למרות שלא באמת התאמצתם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג באדר | 25.02.21
חלה ממולאת בפסטרמה וחרדל
חלה ממולאת בפסטרמה וחרדל (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 2 חבילות פסטרמת בקר
  • 1 צנצנת חרדל גרגירים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • פרג או בצל קראנצ'י

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה רגילה ללישה ידנית), מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והמים, לשים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים ומגרדים את דפנות הקערה אם נדבקים עליהן גושי בצק. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות לפחות באופן רצוף.

2. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, מקבל מרקם אחיד ונפרד בקלות מדפנות הקערה.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה מאורך.

4. מורחים חרדל על כל עלה בצק (משאירים שוליים קטנים) ומסדרים חבילת פסטרמה על כל על בצק, בשכבה אחת.

5. מגלגלים כל עלה בצק לרול ומניחים את שני הרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מלפפים את הרולים זה בזה (במקום לקלוע לצמה), מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל פרג או בצל קראנצ'י ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחלה מקבלת גוון זהוב שחום עמוק ויפה - גם בחלק התחתון.
.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22