כיכר השבת

מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן מתוק

תוספת ממכרת ומהירת הכנה לארוחה חלבית: מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן או איך שהסבתות אוהבות לקרוא להן, "תפוח אדמה מתוק". תכל'ס? זה בדיוק מה שתמצאו על הצלחת. בטטה נימוחה ורכה עם טאצ' מתקתק של סילאן (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ח בכסלו | 10.12.15
בטטה צלויה ברוטב סילאן
בטטה צלויה ברוטב סילאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 בטטות בינוניות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת בטטה צלויה בסילאן:

רגע לפני: תוספת ממכרת ומהירת הכנה לארוחה חלבית: מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן או איך שהסבתות אוהבות לקרוא להן, "תפוח אדמה מתוק". תכל'ס? זה בדיוק מה שתמצאו על הצלחת. בטטה נימוחה ורכה עם טאצ' מתקתק של סילאן.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים את הבטטות וחותכים לריבועים או רצועות בגודל שווה, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

• מזלפים מעט שמן זית מעל הבטטות, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור, חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים אותן על הבטטות. מתבלים במלח אטלנטי ומחזירים לאפייה, עד שהבטטות רכות.

• סמוך להגשה, מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא, ומזלפים מעל.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בארגנטינה עושים אצ זה בחנוכה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יריב13.12.15
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22