כיכר השבת

התוספת האולטימטיבית

מתכון לצ'יפס תפוחי אדמה הכי קריספי וטעים שיש

יש אינסוף דרכים להכין צ'יפס - וזאת אחת המיוחדת שבהן: שכבות דקיקות וצפופות של תפוחי אדמה שאופים 3 שעות, מכניסים למקרר ל-12 שעות ואז מוציאים, חותכים, מטגנים ומתקבל צ'יפס מדהים וסופר פריך. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לצ'יפס הכי קריספי שיש (מתכונים, אוכל)

17
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 27.12.21
צ'יפס אקסטרה קריספי
צ'יפס אקסטרה קריספי (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה, מקולפים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

שימו לב: העבודה לוקחת רק חצי שעה, אך תהליך ההכנה כולו עומד על 15 שעות.

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד (כמו חטיף צ'יפס) ומניחים את הפרוסות בקערה או תבנית גדולה.

2. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור והשום הכתוש, יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים בידיים לציפוי מלא.

3. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבות.

4. מכסים את תפוחי האדמה בנייר אפייה נוסף, מהדקים היטב את הצדדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 3 שעות.

5. לאחר האפייה, מניחים על התבנית שקית קמח / משקולות אפייה במשקל דומה / קטניות יבשות במשקל דומה, כך שתפוחי האדמה "יימחצו" בפנים ומכניסים למקרר ל-12 שעות.

6. הופכים בזהירות את תכולת התבנית לקרש חיתוך וחותכים לרוחב לפרוסות ברוחב 2 אצבעות.

7. מחממים ל-180 מעלות שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפרוסות עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, עם מלח גס מעל, כתוספת לסטייק צלוי או כל מנה אהובה אחרת.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
12
השתגעתם אה כמה שזה טעים זה מיותר, וזה לא חצי שעה עבודה מממממש לא הזמנים לא נכונים לא הגיוניים וכן ננסה את השיגעון הזה כשיהיה לי משעמם ונשים סטופר
פומבה27.12.21
11
ניראה טעים אבל אל שווה תעבודה
gzy26.12.21
10
יפה לך על הסבלנות יומיים לחכות כמעט כדי לאכול ציפס?
48T26.12.21
כן ילה מטגנים ואוכלים.
ר26.12.21
פשוט עושים הכנה מהערב לארוחת צהריים שלמחרת זה נורא קליל דווקא
אוראל בראל26.12.21

הצגת כל התגובות

9
יאמייי שווה לנסות
אדל26.12.21
תודה
אוראל בראל26.12.21
8
אלוף אוראל וואו נראה מעניין.....
שלוימל'ה27.12.21
תודה רבה
אוראל בראל27.12.21
7
נראה לך שנחכה לציפס יומים כדי לאכול תביא מתכונים שאוכלים באותו יום ולא יום למוחרת
נועה כהן28.12.21
6
15 שעות להשקיע בשביל ציפס ??? , אם זה לא הדור של משיח אני לא יודע איזה דור כן .
חיים28.12.21
5
ניראה מעולה ממש כל המתכונים אחד יותר טוב מהשני!!! יש דרך לעקוב אחרייך? סטטוסים אולי?
ללא שם02.01.22
4
פששש נראה טעיםםםם!!!
ללא שם27.12.21
3
ראיתי את זה ביוטיוב משהו מקוריאה
לימור05.11.22
2
נראה טובבב
רחל26.12.21
1
מדהים !!!
ללא שם26.12.21
תודה
אוראל בראל26.12.21
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22