מחר= אף פעם

למה לעשות היום אם אפשר מחר? מדריך לדחיינים

הכירו את סרבני האחריות, זן ייחודי של אנשים שהפכו את הדחיינות לצורת אמנות. המנטרה שלהם?- "למה לעשות היום מה שאפשר לעשות מחר, או מחרתיים, או אולי לעולם לא?" בעולם הגחמני שלהם, מועדים הם הצעות בלבד, ופרודוקטיביות היא מושג זר. • כך תלמדו להתמודד עם הדחף לדחות משימות (אימון אישי).

טובה אור | כיכר השבת |
אולי אחר כך... (צילום: שאטרסטוק)

ניתן למצוא את המאסטרים של הדחיינים בבתי הגידול הטבעיים שלהם - מוקפים בפרויקטים לא גמורים, קבורים מתחת להר של אימיילים שטרם נפתחו, ולמרבה האושר לא מודעים לכאוס שעומד לנחות עליהם. סוד הקיום שלהם הוא ריקוד מרתק בין מוטיבציה חולפת לבין רצון של סיפוק מיידי.

עד כמה שהדחיינים עשויים להיראות מבדרים, ההשלכות של מעשיהם אינן עניין לצחוק. הזדמנויות שהוחמצו, מערכות יחסים מתוחות והתחושה התמידית של פגם הופכים לבני לוויה יומיומיים. הפרודוקטיביות מצומצמת ואיכות העבודה נפגעת, כשהמועדים נראים כמו ענני סערה מאיימים.

עם זאת, אל חשש, כי יש תקווה לדחיין ודרך להשתחרר מציפורני הדחיינות.

טיפים ועצות לכיבוש דחיינות

חלקו את המשימות לשלבים קטנים

במקום לראות בפרויקט הר בלתי עביר, חלקו אותו למשימות קטנות יותר וניתנות לניהול. התמודדות עם חלקי משימות, תהפוך את הפרויקט הכולל לפחות מאיים.

הגדירו מועדים מציאותיים

קבעו לעצמכם מועדים מציאותיים ודבקו בהם. היו כנים לגבי הזמן הנדרש להשלמת משימה, ואל תיכנעו לדחף להאמין במושג המיתולוגי של "אני עובד טוב יותר תחת לחץ".

תעדפו משימות

זהו את המשימות הקריטיות ביותר ותנו להן עדיפות וקדימות. התמודדות עם פריטים בעדיפות גבוהה תחילה, מבטיחה שהעבודה החיונית תבוצע, תוך מזעור הלחץ של מועדים צפויים.

צרו סביבה פרודוקטיבית

ייעדו חלל ספציפי לעבודה המועילה לפרודוקטיביות. הסירו הסחות דעת, ארגנו את סביבת העבודה שלכם וצרו סביבה המעודדת מיקוד ויצירתיות.

השתמשו בטכניקות ניהול זמן

השתמשו בטכניקות מוכחות של ניהול זמן, כגון ניהול רשימה, בידוד משימות, שיטת אייזנהאואר- חלוקת משימות על פי ארבעה קריטריונים עיקריים: חשוב, לא חשוב, דחוף ולא דחוף. וכו'.

דמיינו את המטרה הסופית

דמיינו את שביעות הרצון של השלמת משימה והשגת היעדים שלכם. הדמיית הצלחה יכולה לספק את המוטיבציה הדרושה כדי להתגבר על הנטייה הטבעית של דחיינות התמהמהות.

תגמלו את עצמכם

הקימו מערכת תגמול עבור השלמת משימות. פנקו את עצמכם בהפסקה קטנה, חטיף, וכו' כפרס על השלמת משימה. חיזוק חיובי יכול לעזור לחזק הרגלים טובים.

אז למה לדחות עוד? התחילו לכבוש את הדחיינות עוד היום!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר