לאכול עוגיות על הבוקר בלי להרוס את הדיאטה

חדשות מתפרצות: נמצאה הדרך לנשנש עוגיות לארוחת בוקר בלי לפתח מצפון על דיאטה אבודה. הנה מתכון נהדר לעוגיות גרנולה פריכות ומזינות לימים עמוסים, כשאין זמן להשקיע בסלט מופת (מתכונים, אוכל)

עוגיות גרנולה פריכות ומזינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס שמן זית / שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס דבש
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 3/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 1 כוסות פירות יער טריים או מופשרים כמו אוכמניות ופטל או תערובת

אופן הכנת עוגיות גרנולה:

מתכון לכ-24 עוגיות

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• בקערה גדולה, מערבבים את השמן עם תמצית הווניל, הסוכר והדבש, מוסיפים את הביצה והחלבון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

• בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקינמון, המלח והסודה לשתייה עד לאיחוד מלא.

• מאחדים את שתי הקערות, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה את שיבולת השועל, הקוקוס, השקדים, זרעי הפשתן ופירות היער.

• לכל עוגיה, יוצקים 2 כפות מהבצק לתבנית, ומשטחים מעט עם גב הכף.

• אופים במשך 9-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

• ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שישה ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
כתבתם בטעות שהעוגיות חלביות למרות שאין במתכון שום מצרך חלבי.
מוטי
2
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
למה צריך שמן?
1
יצא פשוט טעים ובריא וכלום עבודה ממליצה בחום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עדי נעים

עוד בעוגות ועוגיות: