רכיבים
- 500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור
- 1 כרישה (רק החלק הלבן), חתוכה גס
- 3 בטטות, לא מקולפות ושטופות היטב
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גס / מלח הימלאיה ופלפל שחור גרוס
למרינדה:
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס דבש
להגשה: שומשום, קצח, טחינה
אופן ההכנה:
סיר טיגון ללא שמן נשמע כמו מדע בדיוני, אך הטכנולוגיה כבר קיימת - והיא די מדהימה: עם תוספת של כפית שמן אחת בלבד תקבלו מנות טעימות, קריספיות ועשויות היטב, ללא שומן שנדבק לאצבעות וקלוריות מיותרות.
איך זה עובד? הבישול ב-AIRFRY, סיר הטיגון של אלקטרולוקס, מתבצע באמצעות פיזור אוויר חם שמסתובב בסיר במהירות גבוהה ומבשל את האוכל בצורה אחידה ושווה.
טכנולוגיית פיזור האוויר של אלקטרולוקס היא חלק מחזון הקונצרן לקדם אותנו לעולם בריא וירוק יותר, עם מוצרים שמחזיקים מעמד לשנים ארוכות, דגש על חיסכון באנרגיה, צריכת מים מועטה, צמצום בפסולת ושמירה על טריות מוצרי המזון.
צפו באופן ההכנה:
1. חותכים את הסלמון לקוביות שוות בגודל 3X3 ס"מ.
2. בקערה בינונית, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה. מוסיפים לתוכה את קוביות הדג ופרוסות הכרישה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להשרייה במשך 30 דקות לפחות לספיגת טעמים טובה.
3. נועצים במקלות שיפודים את קוביות הדג ופרוסות הכרישה לסירוגין.
4. מפעילים את סיר הבישול של 'אלקטרולוקס' על 140 מעלות ומגדירים אותו על מצב של "דג" (לחיצה על איור הדג).
5. מרפדים את מגירת הסיר בנייר אפייה ומסדרים בה את השיפודים המוכנים. מתבלים בפלפל שחור ומלח, סוגרים את המגירה ומבשלים במשך 16 דקות.
הכנת הבטטות:
6. בזמן בישול השיפודים, מניחים את הבטטות בסיר מלא במים רותחים ומבשלים אותן עד שהן מתחילות להתרכך. מוציאים אותן לקרש חיתוך ובעזרת גב של סכין, מועכים אותן קלות.
7. מרפדים את מגירת הסיר בנייר אפייה חדש ומסדרים בה את הבטטות. מתבלים במלח ופלפל שחור, סוגרים את המגירה, מגדירים את הסיר למצב של "עוף" (לחיצה על איור העוף) כדי שהן ייצאו קראנצ'יות ומבשלים בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות.
אופן ההגשה: מפזרים מעל שומשום וקצח ומזלפים טחינה על הבטטות.