לא על הדולר לבדו

בעוד הדולר הולך ונשחק למול השקל ומרבית המטבעות בעולם, מסתבר שיש תקווה. לא חייבים להשקיע דווקא בדולר. שלשה מומחים למט"ח מציעים להשקיע בארבעה מטבעות חילופיים. הזדמנויות מעניינות במטבעות אחרים.

כלכלני 'ברקליס קפיטל' צופים בסקירה שהתפרסמה בסוף השבוע כי הדולר ילך וייחלש, להערכתם עלול שער הדולר להגיע ל-3.60 שקל לדולר.

דיאגו פחצ'רט ואורן קרלמן, כלכלני מחלקת המחקר של איזי פורקס, וטל עבדה, סמנכ"ל השקעות בכלל פורקס, מציעים ארבעה מטבעות חלופיים, שיכולים להוות השקעה מעניינת.

זה לא סוד שהמטבע הבריטי נחשב לאחד המטבעות החזקים בעולם. הפאונד הבריטי נסחר כיום ברמותיו הגבוהות מאז תחילת השנה ונחשב לאחד המטבעות העיקריים שהתחזקו מול השטר הירוק. עליות השערים בשווקים הפיננסיים, לצד נתונים פונדמנטליים מעודדים שפורסמו בבריטניה בימים האחרונים, הגבירו את קצב קניית המטבע הבריטי, לאור הערכות כי בכלכלה המקומית חל שיפור מהותי. ריבוי הנתונים החיוביים המעידים על התייצבותה של הכלכלה הבריטית, מחזקים את הערכות לפיהן הריבית המקומית תיוותר ברמתה הנוכחית, 0.5%. גם תוכניתו של הבנק המרכזי בבריטניה לרכוש איגרות חוב, לא הצליחה עד עתה להחליש את הפאונד. מה שאומר שכדאי להשקיע בלירה שטרלינג.

באוסטרליה הצליחו איכשהו להתחמק מהמיתון. אמנם הרבית על הדולר האוסטרלי עומדת על 3% בלבד, אבל עדיין מדובר בריבית הגבוהה ביותר בין מדינות ה-g10. הכלכלה האוסטרלית בניגוד למגמה העולמית, דווקא צמחה ברבעון הראשון בכמעט חצי אחוז. בשבועיים האחרונים, עלה הדולר האוסטרלי ביותר מ-8% מול זה האמריקאי.

קנדה מחוברת בטבורה לכלכלה האמריקאית והיא הייתה מהראשונות להיפגע מהמיתון בשוק השכן. אך השמרנות הבסיסית בניהול הכלכלי והמדיניות הסוציאלית של קנדה שמרו על איזון כלכלי ותרמו לכך שפגיעת המיתון הייתה מצומצמת ביחס לשכנה מדרום. בעוד בארה"ב ירד התוצר מתחילת השנה בשיעור של 6%, קנדה חוותה ירידה של 2.8% בלבד. המאזן המסחרי של המדינה הצפונית צומח ובאפריל האחרון עמד על 1.1 מיליארד שקל מה שיוצר ביקוש לדולר הקנדי.

ניו זילנד מייצאת הרבה יותר מאשר היא מייבאת. זו אחת המדינות הבודדות בעולם בהם תוכלו לקבל ריבית גבוהה יחסית תמורת פיקדונות במטבע המקומי. המיתון העולמי לא פגע בה כפי שפגע במרבית מדינות העולם, האבטלה עומדת על פחות מ-5% והשכר רק עולה. אפילו התיירות שהייתה מהענפים הראשונים שנפגעו כתוצאה מהמיתון, רושמת בניו זילנד עליה של 5.7%. המטבע הניו-זילנדי מהווה הזדמנות השקעה מעניינת בימים של מיתון ודולר יורד.

מקור: גלובס

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר