
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים לילה
 - 2 בצל
 - 5 ענפי סלרי עבים
 - 2 עגבניות קלופות
 - 1 כוס עדשים ירוקות מושרות ל-30 דקות
 - 2 גזרים
 - כוס מיץ עגבניות או כוס עגבניות קצוצות דק
 - צרור פטרוזיליה
 - 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
 - 1 לימון סחוט
 - 4 כפות שמן
 - קמצוץ קינמון
 - מלח ופלפל שחור
 
אופן הכנת מרק חרירה:
• קוצצים דק את הבצלים, הסלרי והפטרוזיליה.
• חותכים לקוביות את העגבניות והגזרים.
• מבשלים את החומוס המושרה בסיר מלא מים, למשך שעה. מסירים מהאש ומסננים.
• בסיר נפרד, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבה קלה.
• מוסיפים לסיר הבצל והסלרי את הגזרים, העדשים, העגבניות והחומוס המבושל. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור מוסיפים את מיץ העגבניות (או עגבניות קצוצות דק), ומערבבים.
• יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
• סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.
• מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
• מגישים חם, לצד אטריות מבושלות או אורז.




0 תגובות