ספיישל סעודה מפסקת

מרק חרירה עסיסי ומשביע לסעודה המפסקת

מרק מרוקאי מסורתי שמלא בכל טוב וממלא את הבטן לפני יום הכיפורים: מתכון למרק חרירה עם קטניות וירקות מזינים. מרק טעים ומשביע לסעודה המפסקת, שמסייע בשמירה על ויטמינים חיוניים בגוף לצום קל יותר (מתכונים, אוכל)

מרק חרירה מרוקאי עסיסי ומזין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים לילה
  • 2 בצל
  • 5 ענפי סלרי עבים
  • 2 עגבניות קלופות
  • 1 כוס עדשים ירוקות מושרות ל-30 דקות
  • 2 גזרים
  • כוס מיץ עגבניות או כוס עגבניות קצוצות דק
  • צרור פטרוזיליה
  • 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 לימון סחוט
  • 4 כפות שמן
  • קמצוץ קינמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מרק חרירה:

• קוצצים דק את הבצלים, הסלרי והפטרוזיליה.

• חותכים לקוביות את העגבניות והגזרים.

• מבשלים את החומוס המושרה בסיר מלא מים, למשך שעה. מסירים מהאש ומסננים.

• בסיר נפרד, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבה קלה.

• מוסיפים לסיר הבצל והסלרי את הגזרים, העדשים, העגבניות והחומוס המבושל. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור מוסיפים את מיץ העגבניות (או עגבניות קצוצות דק), ומערבבים.

• יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.

• סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.

• מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.

• מגישים חם, לצד אטריות מבושלות או אורז.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
מאוד בגלל זה המנהג לאכול אותו זה כמו לאכול כמה מנות בשר ביחד. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שפית
3
אני משוגעת על המרק הזה אני תמיד עושה אותו לסוף הצום, אני מוסיפה בסוף הבישול אטריות דקיקות שאני קולה במחבת וקצת תירס זה משדרג לדעתי
אוהבת
2
הסוג האפור והחמצמץ של מרק זה הכי נפלא. זה המרק הכי מיוחד ומרגש בכל מרקי העולם.למי שמבין (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלמה
1
מרק מצויין ומשביע מאד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אהרון

אולי גם יעניין אותך:

עוד במרקים: