לא האמין שישוחרר

העינויים הקשים אותם עבר עידן בשבי - והמחווה המרגשת של ויטקוף למחרת השחרור

עידן אלכסנדר הספיק ביממה שחלפה מאז שחרורו לשתף את בני משפחתו בחלק קטן מהתלאות ומסכת העינויים אותם עבר בשבי האכזרי של חמאס | לפחות במקרה אחד הוא ניצל ברגע האחרון מקריסת מנהרה בה שהה | ומה העניק לו סטיב ויטקוף (בארץ)

סטיב וויטקוף עם עידן אלכסנדר בבית החולים, הבוקר (צילום: @SE_MiddleEast)

שליחו המיוחד של הבית הלבן וממשל טראמפ סטיב ויטקוף, ביקר היום (שלישי) את שורד השבי החייל עידן אלכסנדר בבית החולים והעניק לו מתנה שרשרת של בנו אנדרו שמת לפני שנים, באופן טרגי בגיל 22.

את השרשרת ענד על עצמו סטיב ויטקוף במשך שני עשורים וחצי והוא אמר לאלכסנדר כי "אתה תעשה כבוד גדול לבן שלי אם תמשיך ללכת עם זה".

בנוסף, הערב פורסם - בחדשות 12 - מידע נוסף על תנאי השבי הקשים של אלכנסדר. עידן היה אזוק כששק על ראשו. בנוסף, סיפר כי קיבל מכות קשות בתחילת תקופת השבי.

עד היום, שנה וחצי אחרי העינויים שעבר ניתן להבחין בצלקות ובסימני התעללות על גופו של עידן אלכסנדר ששרד בכוחות נפש אדירים את התקופה הקשה

במשך תקופה ארוכה הוא ניזון משאריות מזון ולפחות במקרה אחד הוא כמעט נהרג במהלך המלחמה - ברגע האחרון הוא הספיק להימלט יחד עם שוביו.

בימים של הפסקת אש נתנו לו לאכול בשר יחד עם המחבלים ששמרו עליו ורק בתקופה האחרונה כאשר הבשיל המו"מ לשחרורו הוא קיבל ארוחות מלאות יותר

בנוסף, לפי דיווח של ירון אברהם, עידן הוחזק ע"י בכירים ב ועודכן בהתפתחויות בכל גזרות הלחימה. השובים לא חסכו ממנו פרטים על מה שקרה ב-7 באוקטובר בכל גזרה וגזרה.

על שחרורו סיפרו לו המחבלים רק אתמול והוא לא האמין שישוחרר עד הרגע האחרון בו ראה כי הוא בדרך הביתה.

כזכור, ורדה בן ברוך, סבתו של החייל עידן אלכסנדר שחזר משבי החמאס, העבירה מסר מרגש של אמונה מול כל כלי התקשורת, ברגעי השחרור של נכדה , ״תהילים זה הנשק שלי", אמרה, "אני מודה להקב״ה על הטוב שהוא מזכה אותנו היום״, לאחר מכן אמרה "מזמור לתודה" בהתרגשות

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (99%)

לא (1%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
סוף סוף כתבה בלי דיפסטייט ועם סוף נחמד ואמוני תודה רבה
יוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ:

השמיים נפתחים | הרשימה המלאה

שבוע וחצי לאחר נפילת הטיל החות'י בנמל התעופה בן גוריון, ענף התעופה בישראל מתאושש אט אט וחברות זרות החלו להודיע על חזרתן לישראל | ענקית הלואו קוסט וויז אייר הודיעה היום (שלישי) כי תשוב להפעיל טיסות לישראל וממנה החל מיום חמישי הקרוב (תעופה)

|

לא האמין שישוחרר

עידן אלכסנדר הספיק ביממה שחלפה מאז שחרורו לשתף את בני משפחתו בחלק קטן מהתלאות ומסכת העינויים אותם עבר בשבי האכזרי של חמאס | לפחות במקרה אחד הוא ניצל ברגע האחרון מקריסת מנהרה בה שהה | ומה העניק לו סטיב ויטקוף (בארץ)

||
1

אחרי 15 שנה בכלא

ג'מיל סרור, שריצה למעלה מ-15 שנה בכלא על הרשעה ברצח שהוא מכחיש, יזכה למשפט חוזר בהוראת בית המשפט העליון | השופטת ברק-ארז: "אמינות לכאורית ויוצרות אפקט מצטבר המצדיק קיומו של משפט חוזר" (חדשות משפט)

|

״עבירות סחיטה באיומים״

שוטר יתחנת באר שבע עצרו 7 חשודים בחשד לסחיטה וגביית דמי חסות מעסקים באזור תעשיה בדרום | החשודים פעלו לפגוע בעסקים בדרך של ירי, הצתה, וגניבה | המשטרה: "קוראים לבעלי העסקים שנפגעו בצורה כזו או אחרת - להגיש תלונה" (בארץ)

|
ש

תנסו גם

עד לא מזמן, רק המחשבה על קביעת תור לרופא עוררה ייאוש. המתנה של שבועות, שיחות טלפון שלא נגמרות, ולפעמים גם ויתור מראש. אבל קופת חולים אחת החליטה לשבור את הכלים – ופיתחה תוכנה שמשנה את חוקי המשחק (בריאות)

אסף מגידו|מקודם

במבצע חסוי

רשות המסים יצאה במבצע חדש למיגור תופעת ה"דרייברים" הנפוצה באזורים החרדים | שני בני אדם נעצרו בחשד להעלמת מס, כאשר בזמן הקרוב צפויות פעולות נוספות נגד הדרייברים ומנהלי התחנות (בארץ)

||
19

"עידן סיפר לי"

בשיחה עם משפחות חטופים, הודיע נציגו של טראמפ כי יטוס לדוחא למגעים על עסקה נוספת | העיד: שמעתי מעידן אלכסנדר שהחלו להתייחס אליו טוב יותר כשטראמפ נבחר לנשיא | השסע הישראלי: "חמאס צופה בזה וזה פוגע" (חטופים)

||
1

חסר תקדים | "הקו האדום נחצה"

דובר צה"ל מתייחס למבצע המעצרים נגד תלמידי הישיבות וטוען כי מדובר במבצע שגרתי שאינו ממוקד בציבור החרדי | "באופן שוויוני לכלל המגזרים ולכל מי שלא התייצב כנדרש" | במפלגות החרדיות מאיימים בפרישה מיידית מהממשלה" (בארץ)

||
54
ש

שיתוף הפעולה יישמר

מפקד מרחב ירקון הנכנס תנ"צ צחי שרעבי קיים פגישת עבודה מקיפה עם הנהלת ארגון זק"א ת"א במטרה להדק את שיתופי הפעולה הייחודיים בין המשטרה לבין הארגון | במפגש השתתפו בכירי הארגון ונדונו דרכים להעמקת הממשקים המשותפים בשגרה ובחירום | מפקד המרחב הנכנס הדגיש את החשיבות של שיתוף הפעולה ההדוק: "זק"א ת"א הוא חלק מאיתנו ושותפים לכל דבר וענין, דלתי פתוחה לפניכם בכל עת" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם
ש

דירות יוקרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם

השופט נזף בחומרה

סיפור ביזארי שקרה השבוע בבית משפט ישראלי: המשטרה סירבה להחזיר נייד שהחרימה וכאשר הנחקר עתר לבית המשפט, המשטרה המציאה שני סעיפי חוק שנכתבו על ידי הבינה המלאכותית (חדשות משפט)

||
2

אין בהם אמונה

תושב עזה צולם כשהוא בוכה ו"מתאבל" על בנו הקטן, שלטענתו נהרג בהפצצות צה"ל נגד ארגון הטרור חמאס | אלא שתוך מספר שניות, הילד סיים את ההצגה כשהחל לגרד ברגלו - מה שלא הפריע לאבא להמשיך לבכות | צפו (חדשות)

||
36

"התהילים זה הנשק שלי"

ורדה בן ברוך, סבתו של החייל עידן אלכסנדר שחזר משבי החמאס, העבירה מסר מרגש של אמונה מול כל כלי התקשורת, ברגעי השחרור של נכדה | ״תהילים זה הנשק שלי", אמרה, "אני מודה להקב״ה על הטוב שהוא מזכה אותנו היום״ | לאחר מכן אמרה "מזמור לתודה" בהתרגשות | צפו (חדשות)

||
17
ש

מרקם ייחודי

בעידן שבו הקהילתיות הופכת לנכס יקר ערך, פרויקט רמות קאנטרי מבית בית ירושלמי מציע הרבה יותר מסתם דירות יוקרה | הפרויקט, הממוקם בנקודה אסטרטגית בשכונת רמות, יוצר מרקם חיים ייחודי המשלב פרטיות עם תחושת שייכות קהילתית (נדל"ן)

כיכר בשיתוף רמות קאנטרי|מקודם|
1

מעגל משפחתי ולאומי נסגר

לוחם השריון צבי פלדמן ז"ל, שנפל במלחמת לבנון הראשונה והושב לישראל לאחר 43 שנים, הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחולון | חברו אל"מ מיכאלי ספד לו: "זה מעגל משפחתי ולאומי שנסגר, זה המסר של צה"ל ושל המדינה ללוחמיה" | ענת אחותו: "לא אשכח איך אמא רצה אחריך ושאלה: "באיזו שבת?", ואתה ענית: "אני לא יודע באיזו שבת אשוב" (חדשות)    

|