דלג לתוכן הראשי
התנגשות חזיתית

גופמן תקף בעדות חריפה את ברנע: "גרם לי נזק ברמה בינלאומית"

ראש המוסד המיועד רומן גופמן תקף בעדותו בוועדה את ראש המוסד המכהן דוד ברנע בעקבות מכתבו החריף | "ניתן רק לשער מה חושבים ראשי ארגונים בעולם שקוראים את המכתב הזה", כתב גופמן (בארץ)

מימין ראש המוסד המיועד רומן גופמן, משמאל ראש המוסד המכהן דדי ברנע (צילום: יונתן סינדל\פלאש90)

במהלך עדותו בוועדה למינוי בכירים תקף ראש המוסד המיועד רומן גופמן את ראש המוסד המכהן דוד ברנע, בהתייחס למכתב בו האשים אותו בפרשת הנער אלמקייס שהועסק ע"י קציני מודיעין תחת פיקודו של גופמן.

במהלך העדות טען גופמן כי "המכתב של ברנע, שמתבסס בגדול על 'עובדות' שאינן עובדות, גרם לי נזק ברמה בינלאומית".

הוא הוסיף: "ניתן רק לשער מה חושבים ראשי ארגונים בעולם שקוראים את המכתב הזה. גם בישראל, חלק מהאנשים שהכרתי אותם קצת התרחקו ממני".

"מה שמבחינתי מונח על הכף הוא טוהר המידות שלי, העומד בבסיס היכולת שלי ובאופן שבו אני רואה את השליחות שלי בעולם הזה", הבהיר גופמן, והוסיף: "האמירה כאילו הפקרתי את אלמקייס, שידע ונטש, מייצרת פער בלתי נסבל בין מה שאומרים עלי ומה שמייחסים לי כעת לבין ההחלטות שקיבלתי והתנהלתי בזמן אמת".

גופמן סיפר כי כאשר פנו אליו לפני המעצר של אלמקייס בשאלה האם היה דלף מודיעיני של חומר מסווג ורגיש מהאוגדה הוא שלל את האפשרות הזאת. "ליתר ביטחון וכדי להסיר ספק ביקשתי מיד לוודא את תשובתי עם המשרתים תחתיי באוגדה, אך הדבר נאסר עליי בשל החקירה המתנהלת", סיכם.

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
יתכן שברנע הוטעה על ידי היועמשית? מדוע הוא כתב לבגץ "במענה לפנייתכם" בשעה ששופטי בגץ אמרו שכלל לא פנו אליו?
נאוה
10
השמאל הקיצוני גורם נזק בלתי הפיך למדינת ישראל !
ינקלה
ברנע שמאל קיצוני? עד אתמול שמחתם שיש לכם ראש ארגון מוצלח..
שמעון
השמאל גורם נזק ומלחיץ אנשים טובים אנשים רעים הם בשמאל
אלי
9
לא אכפת לשמאל המתועב שום דבר, הם ישרפו את כל הביטחון של מדינת ישראל באופן בלתי הפיך, העיקר רק לא ביבי והאנשים הטובים שלו.
משה

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: