הבוקר (שני) התחדשה בבית המשפט המחוזי בתל אביב עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, במסגרת תיקי האלפים.
מדובר ביום החמישי לחקירה נגדית אותה עובר נתניהו מול עורכי הדין של התביעה.
זאת לאחר שהציג עדות ראשית ארוכה במיוחד שהתפרסה על פני 35 דיונים – מהלך חסר תקדים בהיקפו.
נזכיר שהדיון בו נאלץ ראש הממשלה לכהן כשחקן ראשי, מתרחש בעיצומו של משבר פוליטי חריף מול הנציגים החרדים סביב מתווה חוק הגיוס והאיומים לפרישה מהקואליציה
כזכור, הדיון האחרון התקיים לפני כחודש, אך הופסק זמן קצר לאחר פתיחתו בעקבות טענות של נתניהו למצב רפואי לקוי.
ימים לאחר מכן, החלה ישראל במבצע "עם כלביא" נגד איראן, והדיונים נדחו בשל מצב החירום הביטחוני.
כפי שדיווחנו, אחרי המלחמה עם איראן, נתניהו ביקש להאריך את הדחייה בטענה להתפתחויות אזוריות משמעותיות, אך השופטים, שביקשו לעיין בלו"ז הרשמי שלו, לא מצאו הצדקה לכך.
בהתאם הוגשה בקשה חריגה לקיים דיון חסוי – במסגרתו זומנו ראש המוסד דדי ברנע, ראש המל"ל צחי הנגבי וראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר – הביאה את השופטים לבטל את הדיונים באותה תקופה. כעת, משהתנאים מאפשרים זאת, ההליך יתחדש.
מי שמבצע את החקירה הנגדית של ראש הממשלה הוא פרקליט מיסוי וכלכלה, יונתן תדמור, שמתמקד בימים אלו בתחילת ההיכרות של רה"מ עם המפיק ההוליוודי ארנון מילצ'ן, שאותו נתניהו הגדיר כ"חבר קרוב, כמו אח"
בתוך כך, בזמן שנתניהו ניגש לשוחח עם תומכיו בסוף ההפסקה הקודמת, הסב השכול תא"ל במיל' אסף אגמון הטיח בו: "הותר לפרסום שיש 50 חטופים שאתה מפקיר אותם".
נתניהו התעלם.
לפי דיווח באתר 'וואלה': תדמור שאל את נתניהו לגבי מערכות היחסים של מילצ'ן עם פוליטקאים אחרים.
נתניהו השיב: "כשארנון חגג ימי הולדת הוא לא הזמין את כולם אלא רק את אשתי ואכן התזה שלך מופרכת".
לדבריו, "זה קשר אישי שהיה לו עם רעייתי שנוגעים לו, לילדיו, לביתו ואני לא ארחיב גם כאן, היה כאן קשר מאד אישי שלא סותר את העובדה שהיו לו קשרים בצורה שאני לא רוצה להגיד רדודה, מוכרת שיש לאנשים לפולטיקאים ופה היה קשר אישי שחדר לעומק זה שונה לחלוטין".
בהמשך העדות, עבר תדמור לעסוק בקשר בין ראש הממשלה נתניהו לאיש העסקים ההודי המנוח ראטן טאטא. לפי כתב האישום, בשנת 2010 פנה ארנון מילצ'ן לנתניהו בבקשה שיסייע בקידום מיזם כלכלי משותף עם טאטא.
המיזם כלל תכנון להקמת אזור סחר חופשי בשיתוף פעולה בין ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית, שבמסגרתו תוכננו לקום מפעל לייצור רכבים זולים ובית ספר להכשרה מקצועית בתחום הרכב.
לפי דיווח של יעל פרידסון ב'הארץ', תדמור שאל את נתניהו מה הוא ידע על הקשר של מילצ'ן עם טאטא, וזה השיב: "אמר שהם מיודדים, לא זוכר איך אפיין את הקשר... לא ידעתי על קשרים עסקיים ביניהם, אין לי מושג".
בנוסף, נתניהו טען כי נפגש עם טאטא כדי לקדם את היחסים של ישראל עם הודו. "חיפשתי אפיקים, גם מדינית וגם ביטחונית, להגיע להודו", העיד נתניהו, טאטא היה איש העסקים החזק בהודו, מוערך ואף נערץ... זו הייתה הזדמנות גדולה מאוד".
החור של הגרוש
בהמשך, נרשם עימות בין ראש הממשלה לעורך הדין תדמור שכאמור ניסה לאתגר במהלך החקירה הנגדית
נתניהו טען כי המיזם שניסו לקדם טאטא ומילצ'ן נועד לקדם את השלום עם הפלסטינים. תדמור ציין כי במסגרת המיזם יוקם מפעל לייצור כלי רכב מזהמים בעלות נמוכה, שאינם עומדים בתקנים מערביים. תדמור אף הוסיף כי אנשי טאטא ביקשו להגדיר את המתחם של המיזם אזור סחר הפטור ממיסים. "יש פה המון בקשות מממשלת ישראל שעולות הרבה מאוד כסף", טען תדמור.
"הכסף לא מעניין", הטיח נתניהו בתדמור. "מה שמעניין זה רעיון קידום שלום כלכלי... זה מה שהוביל את האנשים למיטב הבנתי". בתגובה אמר תדמור: "מי שמבקש לא לשלם מיסים ולהתעלם מחוקי הגנת סביבה זה מי שרוצה להרוויח כסף ובגדול".
"אני כאילו מדבר לקיר"
נתניהו תקף את תדמור: "אתה טועה והראייה שלך כל כך חוטאת למטרות. מדובר באנשים אצילים שלא באו להרוויח, הם חושבים שבאו לפתח כלכלה, אבל הציניות שלך וחוסר היכולת שלך להבין דבר כזה, אני כאילו מדבר לקיר.
0 תגובות