חזק יותר - חסכוני יותר

אחת ולתמיד: מנוע טורבו - מה זה באמת אומר?

הטורבו משנה את חוקי המשחק: איך מגדש קטן מצליח להפיק יותר כוח, לחסוך בדלק ולהפוך רכבים משפחתיים למהירים ויעילים - אך גם דורש תחזוקה מדויקת ומודעות לחסרונותיו (רכב)

מגדש הטורבו (צילום: Shutterstock)

רבים מאיתנו שמעו את המושג "טורבו" כשמדברים על רכבים עם מנועים חזקים יותר או חסכוניים יותר. אבל מה זה באמת אומר, מה עומד מאחורי הטכנולוגיה הזו, ולמה היא כל כך נפוצה היום?

הטורבו, או בשמו המלא "מגדש טורבו", הוא מערכת שמטרתה להגדיל את עוצמת המנוע מבלי להגדיל את נפחו. הוא פועל רק במנועי בעירה פנימית (בנזין או דיזל) ואינו רלוונטי לרכבים חשמליים. עיקרון הפעולה של הטורבו מבוסס על שימוש באנרגיה של גזי הפליטה - אותם גזים שנפלטים מהמנוע לאחר השריפה (שלא קיימים במנוע חשמלי, כאמור). במקום לבזבז אותם, הטורבו מנצל אותם כדי להניע טורבינה זעירה שמחוברת בציר למדחס.

הטורבינה ממוקמת במערכת הפליטה, בין סעפת הפליטה לאגזוז. גזי הפליטה החמים מסובבים אותה במהירות עצומה – לעיתים מעל 100,000 סיבובים בדקה. הציר שמחבר את הטורבינה למדחס מעביר את התנועה, וכך המדחס שואב אוויר טרי מבחוץ, דוחס אותו, ומזרים אותו אל תוך המנוע בלחץ גבוה. דחיסת האוויר מאפשרת להכניס יותר חמצן לכל פעימת מנוע, מה שמאפשר לשרוף יותר דלק ולהפיק יותר כוח - כל זאת ממנוע קטן יחסית.

היתרון הגדול של מערכת הטורבו הוא שהיא מאפשרת למנוע קטן להפיק עוצמה של מנוע גדול בהרבה, ובמקביל לחסוך בדלק. לדוגמה, רכב עם מנוע 1,000 סמ"ק טורבו עשוי להרגיש חזק כמו רכב עם מנוע 1,600 סמ"ק רגיל. בנוסף, מכיוון שהמערכת מנצלת אנרגיה שהייתה מתבזבזת, היא תורמת גם ליעילות סביבתית ומפחיתה פליטת מזהמים.

הטורבו כשהוא משולב ברכב (צילום: Shutterstock)

חסרונות של מערכת טורבו

למרות יתרונותיה הרבים, למערכת הטורבו יש גם חסרונות שחשוב להכיר. ראשית, המערכת רגישה מאוד לאיכות השמן ולטמפרטורת המנוע - שימוש בשמן לא מתאים, או אי הקפדה על חימום וקירור הדרגתיים, עלולים לקצר משמעותית את חיי הטורבו ואף לגרום לו נזק חמור. שנית, קיים "לג טורבו" - השהייה קלה בין לחיצה על הדוושה לבין תחושת התאוצה, בעיקר בטורבואים ישנים או זולים. בנוסף, עלות התיקון או ההחלפה של טורבו תקול עלולה להיות גבוהה, במיוחד אם לא מאתרים את התקלה בזמן. כמו כן, במקרים מסוימים, המנוע עשוי להיות פחות נעים לנהיגה במהירויות נמוכות, בשל תגובתיות חדה מדי או תנודתיות. ולבסוף, ריבוי מערכות כמו טורבו מוסיף מורכבות למנוע, מה שמקשה על תחזוקה עצמאית ומחייב לעיתים מומחיות מיוחדת.

אם כן, הטורבו הוא מערכת חכמה שמנצלת את גזי הפליטה של המנוע כדי לדחוס אוויר נוסף לתוך הצילינדרים, ובכך משדרגת משמעותית את הביצועים, החיסכון והיעילות של הרכב – והפכה לאחד הפתרונות הנפוצים והחשובים בעולם הרכב המודרני. אך כמו בכל דבר, גם לה יש חסרונות והמערכת הזו דורשת תשומת לב מיוחדת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אם כבר מנוע בעירה רגיל אז עדיף ללא טורבו.גם כשאחזקת הטורבו היא מאה אחוז לפי הספר יש לטורבו אורך חיים מסוים .טורבו ניזוק עלול להשבית מנוע.עדיף למשל 2500 ללא טורבו על 1500 טורבו.ההוצאות לאורך ציר הזמן מתקזזות.
roadrunner
2
היום כבר נוסעים על חשמלי אתם עתיקים
איציק
1
חקי חיון רכב טורבו הוא צרה צרורה ולכן רק אם מדובר ברכב בעל מגדש טורבו עמיד ואיכותי ורק אם ישנן הרבה שנות אחריות עבור טורבו זה אזי ניתן לרכוש את הרכב הנ''ל אחרת לא מומלץ לרכוש רכב בעל טורבו
חקי חיון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בכיכר בכנסת: