מגיב לליצמן וגפני

השופט רובינשטיין שולח את גפני וליצמן ללמוד 'חפץ חיים'

עם פרישתו בית המשפט העליון מתייחס השופט אליקים רובינשטיין למתקפה נגדו בעקבות ביטול חוק הגיוס ובתגובה שולח את גפני וליצמן ל'חפץ חיים' ולפיוטי הסליחות (חדשות)

השופט אליקים רובנשטיין (צילום: יונתן סינדל / Flash90)

המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, השופט אליקים רובינשטיין, שסיים היום (חמישי) את תפקידו, התייחס למתקפות מצד ראשי 'יהדות התורה' השר יעקב ליצמן וח"כ משה גפני, שתקפו אותו בשל העובדה שהיה שותף לביטול חוק הגיוס, למרות שהוא חובש כיפה והגדירו אותו "אנטי דתי".

בראיון לרשת ב' אמר השופט רובינשטיין: "אני יכול לומר שהנושא הזה נושא באמת כבד. צר לי רק שמוצגת הפסיקה, אומנם אני לא כתבתי את פסק הדין העיקרי אלא הנשיאה, הפסיקה שלנו - כולל שלי - מוצגת על ידי גורמים כאילו היא אנטי דתית, או כל מיני דברים מהסוג הזה.

"אני מציע למי שאומר את זה שקודם יקרא את הפסק הדין, ויעיין בספר החפץ חיים, שמירת הלשון על לשון הרע, מחר יום השנה של פטירתו של בעל החפץ חיים זצ"ל".

רובינשטיין שלח בנוסף את ליצמן וגפני לעיין בפיוטי הסליחות של בני עדות המזרח: "יזכור מה אומרים בפיוטים של הסליחות של בני עדות המזרח, 'רחץ וטהר, ואל תאחר בטרם ימים פונים', אלא חלק מהאנשים שמתעסקים בנושא אלא ב...".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

42
מתהדר בזה שהוא תלמיד חכם אבל תמיד בפסיקה הוא היה בצד האנטי דתי החפץ חיים לא היה מגבה אדם שהוא נגד לימוד התורה גם אם הוא תלמיד חכם.
שלמה
41
ההיתלות הזו של רובינשטיין בחפץ חיים הזויה ומוזרה. האמנם אינו יודע שזו מצווה לדבר לשון הרע נגד אנשי ם המתנהגים הפך התורה.
דני
40
הוא אחד האנשים המוכשרים ביותר שפגשתי בחיי !!!!! איש ספר לומד בכל דקה פנויה מהיר תפיסה נחמד מאיר פנים אבל יש לו בעיה אחת - הוא מזרוחניק !!! הוא מאמין שהדרך שלו היא הכי נכונה ולכן הוא חייב לחנך את כל החרדים... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חייל דוס
מאיפה לקחת את זה? אם היה תלמיד חכם הוא לא היה הולך נגד גדולי הדור ולא היה מביא פתגמים כדי להוכיח את בורותו
אודי
החפץ חיים עצמו לחם נגד מרשיעי ברית .
דן
39
מכיר אישית אבל הוא מאלה שמאמינים שבמקום שבפוניביז יהרגו אחד את השני שילכו להרוג מחבלים
דוד
38
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
37
מתעלמים מכל ההתייחסות של ההלכה לחובת הגיוס ועוד מתבכיינים
נפתלי
36
מר ריבונשטיין בסליחות אומרים השם ארך אפים, תעשה תשובה לפני שמואחר
פלוני
35
נראה אותך בבית המשפט אומר למסתננים שלא צריך לרחם עליהם שילכו לעבוד. אתה ישבת גם בממשלה וגם בבי"מ ואתה לא יודע שאי אפשר לחיות כאן ולחתן ילדים אפילו עם עובדים עד צאת הנשמה. בהשלימך עם אי השוויון, והניצול שאתה וחבריך עושקים וחומסים את הקופה על חשבון עמך.
קרישבסקי יחזקאל
34
ובה אנו לומדים ששופט בבית משפח חילוני הרי הוא רשע ומרים יד בתורת משה ברוך שפטרנו ממך לך לעזאזל. כל ימיך היית שותף לעקירת התורה. כעת כשהנך הולך לך החילונים משבחים אותך כיעון שהיית שותף לדבר עבירה אתם. לאורך כל השנים לעגו לך ואמרו את שבלילבם שאינך מקצועי שאינך מבין וכו' וכעת אתה שולח אותנו לחפץ חיים.
דן סגל
חמור מאד מה שעשה שאול המלך ע"ה ששלח בנו ואת עצמו למלחמה במקום ללמוד א שטיקל חפץ חיים הקדוש! שאחרים ימותו, כי העיקר שיהיה מי שישב וילמד. צדק גם אחיו הגדול של דוד המלך ע"ה שגער בו למה בא לראות את הלוחמים, והיה לו להשאר וללמוד גמ' רשי תוספות או להמשיך לומר תהילים במקום זה.
אבנר בן נר
אשריך אחי כל מילה אמת לאמיתה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אשריך
33
ברגע יעשו את רצון בית המשפט עלול עולם התורה להנזק קשות. לכן עולם התורה לא מכיר באף החלטה מכל גורם שהוא. עולם התורה ימשיך לפרוח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחוק ומשפט :