בעיית היום שאחרי

הטריגר שהוביל לעימות בקבינט; תוכנית שתעביר מאות אלפי עזתים מביתם

הדרג המדיני הבכיר מעוניין להקים עיר הומניטרית חדשה ברצועת עזה, אליה יהגרו רוב העזתים שיבודדו את המחבלים |התוכנית שחשובה למקבלי ההחלטות בראשות נתניהו הובילה למתיחות בתחילת השבוע בדיוני הקבינט (מדיני) 

עזתים אוספים סיוע ברצועה (צילום: מהרשתות בעזה | צילום מסך)

בעיצומן של שיחות המשא ומתן עם חמאס בדוחא, ישראל מגבשת תוכנית שאפתנית ל"יום שאחרי" ב: הקמה של עיר הומניטרית חדשה בדרום הרצועה – בין ציר פילדלפי לציר מורג – שתהווה מוקד לריכוז האוכלוסייה הפלסטינית, תוך ניתוקה ממוקדי השליטה של חמאס. כך עולהב מדיווח באתר מאקו.

על פי התכנון, העיר תהיה מתחם ענק הכולל תשתיות בסיסיות, מבני קבע ומאהלים, ותשמש כמרכז חלוקה עיקרי של הסיוע ההומניטרי שיוזרם לעזה לאחר סיום הקרבות. התקווה: ריכוז הסיוע יביא גם לריכוז האוכלוסייה, ויאפשר שליטה אזרחית וביטחונית מחודשת בשטח – נטולת השפעת חמאס.

בשלב הבא, כך לפי גורמים המעורים בפרטים, יופעלו מנגנונים לעידוד הגירה מרצון של תושבים מהעיר למדינות שלישיות. בישראל מבינים כי מדובר במהלך רגיש שצפוי לעורר ביקורת חריפה בזירה הבין-לאומית, אך רואים בו מהלך "שובר שוויון" שיכול להניע סדר אזרחי חדש ויציב ברצועה.

במערכת הביטחון מציינים כי ההכנות בשטח כבר החלו, כחלק מניסיון ישראלי לעצב את היום שאחרי – בלי חמאס, עם שליטה ביטחונית ותקווה ליציבות אזרחית.

השר סמוטריץ' והרמטכ"ל זמיר (צילום: יונתן זינדל , פלאש 90 | דובר צה"ל)

אתמול, (ראשון) דיווחנו כי חבר הקבינט המדיני ביטחוני, השר בצלאל סמוטריץ', מתח ביקורת פומבית על הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, וטען כי הוא לא עמד במשימה שלו בנוגע להכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה.

הביקורת פורסמה בהמשך לכך שבלילה שלפני התקיים דיון סוער בקבינט סביב סוגיית הסיוע ההומניטרי וחברי הקבינט הצביעו בעד חלוקת סיוע בכל רחבי הרצועה, וזה בניגוד לעמדת השרים סמוטריץ' ואיתמר בן גביר.

במהלך הדיון התפתחו עימותים בין הרמטכ"ל לשרים בן גביר וסמוטריץ' ורה"מ נתניהו נאלץ להתערב ולהרגיע את הצדדים.

סמוטריץ' התייחס לדיון הסוער ואמר הבוקר: "הדלפות חלקיות ומגמתיות מהקבינט היו ונשארו דבר מגונה שפוגע בביטחון המדינה ויש לשים לכך סוף".

חבר הקבינט האשים את הרמטכ"ל זמיר: "אמת יש לומר: בצד ההישגים הגדולים בכל זירות הלחימה, בכל הנוגע לניהול המאמץ ההומניטרי באופן שהוא לא יגיע לידי חמאס, הרמטכ"ל לא עומד במשימתו ומאלץ את הדרג המדיני להכניס סיוע שמגיע לידי חמאס והופך לאספקה לוגיסטית לאויב תוך כדי מלחמה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (62%)

לא (38%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: