"העולם אוהב את הפלסטינים"

היוזמה של הח"כים מיש עתיד והליכוד: 'טרנספר' מרצון לערביי עזה

במאמר שפורסם היום ב'וול סטריט ג'ורנל', כתבו חברי הכנסת דנון ובן ברק, כי הם קוראים למדינות העולם שתומכים בפלסטינים: "לא תהיה להם בעיה לקלוט את תושבי רצועת עזה" | הפתרון המלא שהציגו השניים (פוליטי)

יוני גבאי | כיכר השבת |
פליטים בעזה, רם בן ברק (צילום: עבד ראחים חאטיב, יונתן זינדל - פלאש 90)

יו"ר ועדת חוץ וביטחון לשעבר, חבר הכנסת רם בן ברק (יש עתיד), פרסם מאמר בעיתון Wall Street Journal האמריקני יחד עם שגריר ישראל באו"ם לשעבר חבר הכנסת דני דנון (הליכוד) ובו הם קוראים למדינות העולם לקלוט ערבים מעזה שירצו להגר מהרצועה המופגזת.

לפי הדיווח של העיתונאי עמית סגל, השניים נימקו את דבריהם בכך שארגון הטרור הנאצי חמאס גוזל את הסיוע ההומניטארי שמוענק לתושבים: "חמאס הפך את עזה לבסיס הטרור הגדול בעולם ואת תושבי הרצועה הפך לשכפ״ץ אנושי ובני ערובה, תוך שהוא משתמש בבתי ספר, מתקנים של אונר״א, בתי חולים, מסגדים, גני ילדים ובתי קברות כבסיסים לשיגור טילים לעבר ישראל וכאתרים לביסוס תשתיות טרור".

"פעילי הטרור של חמאס שודדים סיוע הומניטרי בינלאומי של האו״ם וארגונים בינלאומיים כגון: מזון, ציוד רפואי ודלק שאמורים לשמש את האוכלוסייה האזרחית בעזה, באיומים ומשאירים את האוכלוסייה הפלסטינית ללא טיפול בעוד הם מנהלים את הקרבות מתוך בונקרים ומחילות מתחת לאדמה" כתבו דנון ובן ברק.

השניים תקפו את קריאת האו"ם להפסקת אש והאשימו את הארגון הבינלאומי בהתעלמות מהמציאות: "החלטות האו״ם לא מתמודדות עם המציאות ומתעלמות מכך שארגון הטרור חמאס הוא הבעיה ולא הפתרון, כיוון שהוא מנע וממשיך למנוע, ביתר שאת, את האפשרות ליציבות ותקווה לתושבי הרצועה".

"משכך", הם הוסיפו, "יש חשיבות מכרעת שהקהילה הבינלאומית תתייצב למען תושבי עזה ותבחן רעיונות חדשים, תוך נקיטת פעולות ממשיות שישפרו את המציאות בשטח ״ליום שאחרי״.

הם פירטו, כיצד הטרנספר אמור להתבצע: "ניתן לעשות זאת באמצעות מנגנון מובנה, בתיאום בין-מדינתי שייעודו מתן מענה בינלאומי לתושבי עזה. זאת ועוד - על מנת להקל על ההתאקלמות של אותם עזתים, הקהילה הבינלאומית יכולה וצריכה לסייע להם בחבילת סיוע כלכלית נדיבה, כך שכל משפחה עזתית תוכל להיקלט במדינת היעד ביתר קלות ובנוחות".

"ארגונים בינלאומיים יכולים לשחק תפקיד מרכזי בהעברתם של עזתים המעוניינים בכך למדינות המסכימות לקלוט אותם" כתבו דנון ובן ברק. "גם מספר התחלתי קטן יחסית, של 10,000 עזתים לכל מדינה קולטת - יביא להקלה עצומה בסבלה של האוכלוסייה וישפר את המצב בעזה".

השניים העמידו מראה לפרצופם של מדינות העולם התומכות פעם אחר פעם בפלסטינים: "ישנן 193 מדינות בעולם, רובן, לפחות לפי הצבעותיהן באו״ם, תומכות תמיכה חסרת פשרות בפלסטינים, כך שניתן להניח שלא יתנגדו לסייע לאותם פלסטינים בהם הם תומכים לאורך השנים. כל שדרוש הוא מספר מדינות שייענו לבקשה ויקבלו את העזתים כדי לסייע לאוכלוסייה שתהגר וגם לזו שתבחר להישאר".

"זוהי לא רק חובה מוסרית אלא אף הזדמנות למדינות העולם להתייצב כתף אל כתף ולהפגין חמלה ומחויבות לפתרון בר-קיימא, שיסייע ליציבות המזרח התיכון כולו" חתמו השניים את המאמר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר