המצרכים לעוף שלם ממולא באורז ותמרים
- 1 עוף שלם ללא עצמות בכלל
 - 2 כוסות אורז לא מבושל
 - 1 בצל לבן קצוץ ומטוגן
 - מלח
 - פלפל
 - 6 תמרים לחים חתוכים
 - 4 כפות דבש
 - 3 כפות סילאן
 - 5 שיני שום קצוצים
 - 2 כפות פפריקה מעושנת
 

אופן ההכנה של עוף שלם ממולא באורז ותמרים
- מרתיחים מים בסיר, ומבשלים במידת אל-דנטה את האורז ומסננים.
 - מערבבים את האורז עם בצל, שום, מלח פלפל וסילאן ומוסיפים תמרים.
 - מניחים את העוף על נייר אפיה ומתבלים במלח ופלפל משני צדדיו, מתחילים במילוי בין העור לבשר.
 - ממשיכים למלא מעל עוברים לגלגול מהודק, וסגירה בצדדים
 - בתבנית גבוה ומעט רחבה מניחים את העוף כשהוא מתופה בנייר האפייה.
 - ואופים בתנור שחומם לחום בינוני ל25 דק.
 - מוציאים ומורידים את נייר האפיה.
 - מורחים את העוף בדבש ופפריקה מעושנת ומחזירים לתנור לעוד 45 דק׳
 - יש לצנן מעט לפני הפריסה.
 
שנה טובה!!




0 תגובות