מבשלים חג: עוף שלם מלא בכל טוב

מלית תמרים ואורז תוסיף לעוף שלכם שדרוג שכיף לפתוח אתו את השנה החדשה • השפית מורן פינטו מגישה לכם פרויקט חג מיוחד: מעיצוב השולחן ועד לקינוח • צפו (ראש השנה)

המצרכים לעוף שלם ממולא באורז ותמרים

  • 1 עוף שלם ללא עצמות בכלל
  • 2 כוסות אורז לא מבושל
  • 1 בצל לבן קצוץ ומטוגן
  • מלח
  • פלפל
  • 6 תמרים לחים חתוכים
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות סילאן
  • 5 שיני שום קצוצים
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
עוף ממולא באורז ותמרים (צילום: יענקי אריה)

אופן ההכנה של עוף שלם ממולא באורז ותמרים

  • מרתיחים מים בסיר, ומבשלים במידת אל-דנטה את האורז ומסננים.
  • מערבבים את האורז עם בצל, שום, מלח פלפל וסילאן ומוסיפים תמרים.
  • מניחים את העוף על נייר אפיה ומתבלים במלח ופלפל משני צדדיו, מתחילים במילוי בין העור לבשר.
  • ממשיכים למלא מעל עוברים לגלגול מהודק, וסגירה בצדדים
  • בתבנית גבוה ומעט רחבה מניחים את העוף כשהוא מתופה בנייר האפייה.
  • ואופים בתנור שחומם לחום בינוני ל25 דק.
  • מוציאים ומורידים את נייר האפיה.
  • מורחים את העוף בדבש ופפריקה מעושנת ומחזירים לתנור לעוד 45 דק׳
  • יש לצנן מעט לפני הפריסה.

שנה טובה!!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אני הייתי ממש מוותרת על השום לא אהבתי את הטעם של האורז בגלל השום
בכיוון חיובי
3
רק בלי העצמות לא לנסות עןף רגיל.
מרינה
2
במקום להוסיף לאורז את כול התמרים הדבש והסילן המתוק קליתי מעט צנוברים ותבלנתי עם תבלין לפרגיות (תערובת תבלינים לצבע הצהוב) והוספתי גם בשר טחון שטוגן עם הבצל... יצא מדהים.
אביה
1
למה תמיד את מראה מתכונים בלי כפפות
נקיה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעיקריות: