ריח וטעם משכרים

מתכון העוגה שמשגע את המשפחה: תפוחים בניחוח קינמון

ריח התפוחים והקינמון שמתפזר בבית בערב שבת הוא מסוג הדברים שאי אפשר לעמוד בפניהם | עוגה פריכה ורכה בו־זמנית, כזו שנעלמת מהשולחן הרבה לפני שמספיקים להגיד "קינוח" | מתאים גם כתוספת לבשר למשפחות שאוהבות מתוק (אוכל ומתכונים)

קינוח תפוחים מושלם לשבת: מתכון פריך, ריחני וממכר (צילום: באדיבות המצלם)
סועדים10
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

    • 2 תבניות אינליש קייק

    לבצק פרורים:

    • ¾ כוס שמן
    • ¾ כוס קמח
    • 1.5 כפית אבקת אפייה
    • 2 ורבע כוסות קווקר (שיבולת שועל)
    • קורט מלח
    • 1 ורבע כוס סוכר חום

    למלית:

    • 7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    • 2 כפות קינמון
    • ⅓ כוס סוכר
    • 2 כפיות מיץ לימון

    אופן ההכנה

    בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.

    משטחים שני שלישים מהבצק בתבניות אינגליש קייק (שתי תבניות).

    בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית - תפוחים, קינמון, סוכר ולימון.

    שופכים את המלית על הבצק שבתבניות.

    מפזרים מעל את שאר הבצק כפרורים (השליש שנותר).

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה וריח הקינמון ממלא את כל הבית.

    התוצאה: פשטידת תפוחים פריכה מבחוץ, רכה מבפנים, כזו שאי אפשר להפסיק "ליישר את הקצוות".

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (96%)

    לא (4%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    13
    ברגע שראיתי קווקר הלך לי התיאבון
    יוני לוי
    12
    מעניין שזו עוגה ללא ביצים כלל !
    שושנה
    11
    שימוש בתמונת AI משדר חוסר אמינות.
    .......
    10
    האם אפשר במקום שיבול שועל קמח רגיל?
    Sigal
    9
    שכחת לציין מס ביצים בבצק לעוגת תפו"ע/פשטידת תפו"ע
    רחל
    8
    הוספתי 2 ביצים. בימי חיי הארוכים עוד לא נתקלתי בעוגת תפוחים עם 2 כפות קינמון, הכי הרבה כפית. אין כמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק והשתמשתי בתבנית אחת עגולה. אני בחיל ורעדה למה שייצא.
    מרב
    7
    עוגת תפוחי העץ בכלל לא מומלצת לפי דעתי חסר בה ביצים
    מרים פרנטה
    6
    עכשיו הכנסתי לתנור. עשיתי בדיוק לפי הכתוב. גם חוששת לתוצאות כי לא הכנסתי לתערובת ביצים....🤪🤪🤪
    אסתי אייל
    5
    כדאי לבשל מעט את התפוחים וחומרי המלית, זה יוצא מושלם
    מנסיון
    4
    עוגה לא יצאה, הכל התפרק, אבל אכילת הבצק השבור עם תפוחי העץ טעימים מאד.
    מרב
    3
    ממליצה לבשל את תפוחי העץ חתוכים / יחד עם סוכר ( אפשר סוכר חום ) ממש מעט מים/ לערבב בכף עץ עד ריכוך הפרי. לסנן מהנוזלים להוסיף רבע כפית קינמון טחון / אפשר קורט אגוז מוסקט / אפשר גם אגוזי מלך קצוצים....מה שאוהבים בהצלחה
    עוגת תפוחים
    2
    תמונת העוגה באדיבות AI
    לילו
    חחח בדיוק מה שחשבתי. "באדיבות המצלם" 😆
    בול!
    1
    זה בריא בכלל
    עדי

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בתוספות: