טעמים חדשים: תפוחי אדמה בתנור בסגנון יווני

לכאורה מה כבר אפשר לחדש בגזרת תפוחי האדמה? אז זהו ש--המון! מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור בסגנון יווני ובטעם מרענן עם לימון, שום, שמן זית ואורגנו (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה גדולים בקליפה זהובה
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי + גרידת קליפה מהלימונים
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • מלח גס

אופן הכנת תפוחי אדמה צלויים בתנור בסגנון יווני:

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם, ופורסים אותם לעיגולים בעובי חצי ס"מ. מעבירים לקערה גדולה.

2. בקערה, מערבבים יחד את מיץ הלימון, גרידת הקליפה, השום, שמן הזית והאורגנו, ויוצקים על תפוחי האדמה. מערבבים לציפוי מלא.

3. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצקים מעל את שאר הרוטב שנותר. מתבלים בנדיבות במלח גס.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד מנות חלביות / בשריות - תפוחי האדמה גמישים בהחלט.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בתוספות וירקות: