תיעוד מקומם שמגיע מצרפת מיום אמש (ראשון), מציג שוטרים צרפתיים תולשים שלט למען החטופים בשפה הצרפתית, עליו נכתב: "שחררו את החטופים".
לפי הדיווח ב'ישראל היום', האירוע התרחש בשדרות השאנז-אליזה בפריז, שם התקיים טקס הסיום ל'טור דה פראנס' המסורתי, תחרות אופניים בת מספר ימים במהלכה מקיפים רוכבים מקצועיים את צרפת.
בתיעוד, נראים מספר שוטרים צרפתים מושכים את השלט עליו נתלו גם דגלי ישראל. נראה כי הישראלים לא הראו התנגדות ונתנו לשוטרים חופש פעולה.
ההערכה היא כי השוטרים תלשו את הדגל לאור האיסור להציב שלטים "פוליטיים" באזור האירוע, משל היה נושא החטופים "פוליטי".
גם עופר קלדרון, ניצול השבי בעל האזרחות הצרפתית הוזמן על ידי הקבוצה הישראלית כאורח כבוד, והוא רכב בשדרות השאנז-אליזה באופן סמלי.
ב'ישראל היום' ציטטו את דבריו של קלדרון בפריז: "אני עדיין בהלם שאני פה על אופניים בטור דה פראנס", אמר קלדרון. "בשבילי הכול נראה מאוד גדול ורחב, הרבה אנשים. אני כל כך מתרגש להיות כאן אבל גם מאוד חצוי: ההתרגשות הזו לא תהיה שלמה, קשה נורא להתמודד עם מה שקורה לעם ישראל. יש לנו עדיין חטופים בעזה, החיילים שלנו נהרגים שם. הגיע הזמן לסיים את הסיפור הזה ולהחזיר את כולם".
0 תגובות