"לא לבש מדים"

בתו של הבכיר האיראני חשפה: אבא שלי חוסל למרות מאמצי ההסוואה

מפקד המטה האיראני שחוסל בידי ישראל במלחמת עם כלביא, עשה מאמצים רבים כדי להסוות את עצמו ולמנוע אפשרות שיחוסל אבל למרות הכל ידה הארוכה של ישראל הגיע אליו והוא נהרג 4 ימים אחרי מינויו לתפקידו  (בעולם)

פעילות חיל האוויר במהלך 12 ימי המבצע באיראן (צילום: דובר צה"ל)

בתו של מפקד המטה האיראני עלי שאדמאני שחוסל בתחילת מבצע "עם כלביא", חשפה ברשת החברתית ביום שישי האחרון פרטים מרתקים על אמצעי ההסתרה שנקט אביה כדי לחמוק מחיסול בידי חיל האוויר הישראלי אך גם מאמצים אלו לא מנעו את המתקפה שהרגה אותו.

מהדיה שאדמאני כתבה בחשבון האינסטגרם: "אבא שלי החליף מיקום כל כמה שעות. הוא לא נשא מכשירים חכמים או טלפונים, נהלים ביטחוניים נשמרו, ובכל זאת, במהלך כהונתו כמפקד מטה המלחמה, הוא היה מטרה חוזרת לחיסול מצד ישראל".

שאדמאני חוסל ארבעה ימים בלבד לאחר שמונה לתפקידו. קודמו, גולאם עלי רשיד, נהרג גם הוא כמובן, בתקיפה ישראלית.

בתו הוסיפה כי אביה לא לבש מדים בזמן חיסולו, אלא "בגדים פשוטים ומאובקים ללא דרגות צבאיות" כדי להימנע מהדלפת זהותו.

שאדמני עם חמינאי (צילום: צילום מסך)

לפי דיווח, של איתי בלומנטל, המפקדה הסודית ליד טהרן, שבה שהה עלי שאדמאני הופצצה, אולם שאדמאני שרד את ההפצצות והצליח לברוח.

זאת למרות שעשרות מפעילי משמרות המהפכה חוסלו בהפצצה.

אמ"ן עקבו אחרי שאדמאני וגילו את מקום המחבוא החדש שלו - מפקדה אחרת, וכעבור שעות גם המפקדה הזו הופצצה ושאדמאני חוסל, לצד בכירים נוספים במשמרות המהפכה.

שאדמאני נחשב לאיש המקורב ביותר למנהיג האיראני עלי חמינאי. במערכת הביטחון הסבירו כי שאדמאני שימש כרמטכ״ל המלחמה ומפקד מפקדת החירום של הכוחות המזוינים. שאדמאני פיקד על משמרות המהפכה ועל צבא .

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
ברוך ה' אלוקי ישראל שמגלה לנו היכן אויבינו, ואין זה סותר כלל שזה בוצע ע"י מודיעין, והבן שהחלטת ה' מתגשמת כאן בדרך טבע. ועוד מקיים בנו "ורדפו מכם חמשה מאה ומאה מכם רבבה ירדפו ונפלו איביכם לפניכם לחרב" 200 מטוסים מניסים מיליונים אירנים !
יהודי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: