
כלי התקשורת בארצות הברית מדווחים כעת (שלישי) כי סגן הנשיא לשעבר מטעפ המפלגה הרפובליקנית, הלך לעולמו בגיל 84.
צ'ייני שימש בתפקידים רבים בממשל האמריקני, כשאת דרכו המשמעותית התחיל בשנת 1975, כראש הסגל בבית הלבן, ולאחר מכן היה חבר בבית הנבחרים, שר ההגנה תחת בוש האב ועוד תפקידים בכירים.
בשיאו, היה צ'ייני סגן הנשיא, תחת הנשיא ג'ורג' בוש הבן, והיו שתיארו אותו באותה תקופה מתוחה, אז כזכור התרחש הפיגוע במגדלי התאומים והתחילה המלחמה עם עיראק, כנשיא בפועל.
בעת כהונתו הראשונה של בוש הבן, הוא חיפש סגן דומיננטי שיחפה על חוסר הניסיון שלו בנושאי חוץ וביטחון והחליט לבחור באופן מפתיע במי שעבד עם אביו - דיק צ'ייני, לו היה ניסיון רב בענייני ביטחון.

חשש כבד בניו יורק: טראמפ מפרסם מסר חריף במיוחד ליהודי העיר
לאחר בחירתו וביתר שאת אחרי הפיגוע הטראומתי שעברה ארצות הברית, הוא נהפך לאיש החזק בממשל בוש והוא קיבל פעמים רבות החלטות לבד.
למרות שצ'ייני נחשב כפרו-ישראלי מאוד ואף עמד לצד ישראל במספר זירות חשובות, בבחירות האחרונות הוא הודיע על תמיכתו דווקא במועמדת הדמוקרטית - קמלה האריס וזאת לאחר שטען, כי אי אפשר באמת לסמוך על טראמפ.
בשנים האחרונות, הושתל לו קוצב לב ובשלב מסוים הקוצב נותק מהרשת האלחוטית, לאחר שעלה חשד, כי גורמים עוינים ינסו להשתלט על הקוצב באמצעות הרשת.






0 תגובות