התיישן טוב

צ'ק פתוח מהצאר: התביעה המטורפת שמאיימת למחוק חצי מתקציב רוסיה

רוחות מהעבר הצארי: תביעת ענק של 225 מיליארד דולר נגד רוסיה על חובות מ-1916 | האם איגרות חוב מתקופת הצאר ירוקנו את הנכסים המוקפאים של פוטין? (חדשות בעולם)

פוטין ואגרת החוב של הצאר (צילום: שאטרסטוק - בית המכירות)

בצעד משפטי יוצא דופן שנועד לנצל את המצב הגיאופוליטי המתוח, קרן ההשקעות האמריקאית Noble Capital RSD הגישה תביעה בסך 225 מיליארד דולר נגד בבית משפט בוושינגטון. התביעה אינה עוסקת באירועים עכשוויים, אלא באיגרות חוב שהונפקו על ידי האימפריה הרוסית בשנת 1916, חודשים ספורים לפני המהפכה הבולשביקית.

הקרן מחזיקה באיגרות חוב שערכן הנקוב המקורי היה 25 מיליון דולר בלבד, עם ריבית של 5.5%. אולם, לאחר יותר ממאה שנה של ריבית דריבית, הסכום תפח לממדים אסטרונומיים של 225 מיליארד דולר. מדובר בסכום בלתי נתפס השווה לכ-43% מהתקציב הפדרלי השנתי של רוסיה ועולה על השווי המשותף של ענקיות האנרגיה והבנקאות הרוסיות סברבנק, גזפרום ורוסנפט.

התובעים אינם מצפים שרוסיה תשלם מרצונה. מטרתם המוצהרת היא לשים יד על נכסי הבנק המרכזי של רוסיה המוקפאים במערכת הפיננסית האמריקאית (כ-300 מיליארד דולר) בעקבות הפלישה לאוקראינה. התביעה מתבססת על דוקטרינת "רציפות המדינה", וטוענת כי רוסיה המודרנית אחראית משפטית לחובותיה של האימפריה הצארית.

מנגד, רוסיה ויועציה המשפטיים טוענים כי התביעה חסרת בסיס, שכן המשטר הסובייטי ביטל את כל חובות הצאר והפדרציה הרוסית אינה היורשת החוקית של האימפריה. בעוד שהסיכויים המשפטיים של התביעה נחשבים לנמוכים בשל חוקי חסינות ריבונית, המקרה עשוי לקבוע תקדימים לגבי האופן שבו ניתן להשתמש בנכסים מדינתיים מוקפאים ליישוב תביעות אזרחיות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
אמריקה יכולה לסובב את האגרות לצורת מגילה ולדחוף אותם לת*ת
איליה
20
איפה הם היו יותר מ-100 שנה? ישנו בעמידה? לא שמעו על המושג הזה התיישנות?
הקוסם מארץ עוץ
19
מה עם הנכסים של משפחתי האמידה שנבזזו בעירק ע"י המוסלמים ורכוש של יהודים נוספים בארצות ערב??
משה כהן
הגיע הזמן לדרוש את כל הרכוש היהודי בעירק מישהו צריך להתחיל את זה אולי תהיה אתה ראשון
א"פ
גם לאבי נכסים במליונים שנגזלו בעירק שויים היום 30 מיליון דולר
משה דיין מחולון
18
אם כך , גם מגרש הרוסים ומצודת הפאר שהוחזרה לפוטין היו שייכים ל"לבנים" , נאמני הצאר , ולא למהפכנים האדומים .
עוגי
צודק
רועי
17
עוד פרובוקציה. הכל בגלל שפוטין הרחיק את האוליגרכים מהפוליטיקה. בקפיטליזם האמריקאי החיבור בין הון לשלטון הוא עניין עקרוני.
דני
16
נכסים של רוסיה ברור שלא ראוי לקחת כדי לשלם חוב של דיקטטורה ועוד לפני יותר ממאה שנים אך רכוש של הצאר ורוסיה של לפני המהפכה הכן ניתן וראוי לממש על חשבון החוב אם כי עדיין לא בסכום המלא שכן יש פה שיוהוי ענק אך נכסים שהיו שיכים לצאר ורוסיה הלאימה ביחוד כאלה שהם מחוץ לרוסיה ראוי להשתמש בהם כדי לשלם את החו
אמנון דדון
15
התיישנות
עוד עו"ד
14
אין חוק התיישנות באמריקה חוב מ 1916 שנה זה נשמע הזוי לגמרי אם זה כך אני יכול לתבוע את מי שגזל אותי בגלגול הקודם אם בית המשפט אמריקאי ילך על זה חזק רק זה יכול לזרז את מלחמת העולם השלישית כי לפוטין אין מה להפסיד
8 אזרח ותיק
רוסיה ופוטין כמו כל מדינה אחרת..... כולם באותה הקטגוריה - אף אחד לא חסין, כולם נמצאים במצב שיש להם מה להפסיד: 1. חיים 2. מדינה כמובן שחצופים מאיימים מדי פעם למרות שהם "משחקים" גם בסוף של עצמם.
פות-ניק
13
הרוסים יחזירו את החוב בתשלומים: דולר אחד בשנה.
מוטל
12
זה מוזר ממש. כי האמריקאים שכרו את אלסקה לסך שנים משלטון הצר. והאמריקאים אמרו לרוסים שהם מחויהים להחזיר לשלטון הצר . ולא לרוסיה.
עקיבא

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: