
ראש עיריית איסטנבול, אקרם אימאמואגלו – מהדמויות הבולטות באופוזיציה הטורקית – נידון לעונש מאסר בפועל, כך קבע השבוע בית משפט בטורקיה. מדובר בפסק דין המעורר סערה פוליטית, שכן אימאמואגלו נחשב ליריב המרכזי של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן לקראת הבחירות לנשיאות ב-2028.
על פי ההחלטה, אימאמואגלו הורשע בשתי עבירות: העלבת התובע הכללי של איסטנבול – בגינה נידון לשנה, חמישה חודשים ו-15 ימים; ואיומים כלפיו – בגינם נגזרו עליו חודשיים ו-15 ימים נוספים. עם זאת, פסק הדין טרם נכנס לתוקף ונתון לערעור בשתי ערכאות נוספות.
האופוזיציה רואה בהרשעה ניסיון להרחיק אותו מהמרוץ לנשיאות ולפגוע בסיכוייה לשוב לשלטון.
זו אינה ההתנגשות הראשונה של אימאמואגלו עם מערכת המשפט הטורקית: ב־2022 הורשע ונידון לשנתיים וחצי מאסר בגין התבטאויות חריפות נגד בכירים בוועדת הבחירות, לאחר שזו ביטלה את ניצחונו ההיסטורי בבחירות לראשות עיריית איסטנבול ב־2019 – אז הדיח את מועמד מפלגת השלטון של ארדואן.
בתיק הנוכחי, התביעה דורשת להחמיר בעונשו: שבע שנות מאסר ופסילה בת ארבע שנים מתפקידים ציבוריים – מהלך שאם יאושר בערעור, עשוי לחסום את דרכו של אימאמואגלו לזירה הלאומית ולנשיאות.
כזכור, בזמן מעצרו המונים יצאו לרחובות כדי להפגין במחאה על המעצר הפוליטי וההפגנות התקיימו, באיסטנבול, אנקרה, איזמיר, טרבזון וערים רבות נוספות בטורקיה. במהלך שגרם להמחשה, לליל גלנט שהתרחש בישראל, להחוויר ולהפוך לאירוע שולי מול הכאוס הטורקי
בנוסף, המעצר הפוליטי הדרמטי השפיע גם על הכלכלה הטורקית - המטבע הטורקי איבד מערכו באופן משמעותי - לשפל חדש וחסר תקדים.
ראש עיריית איסטנבול הכריזמטי אכרם אימאמאולו, מנהל קמפיין אגרסיבי לנשיאות המדינה ומעורר דאגה עצומה בקרב הנשיא המכהן רג'פ טאיפ ארדואן.
כזכור, לפני כארבעה חודשים, דווח כי משטרת טורקיה עצרה את ראש העיר איסטנבול אכרם אימאמאולו, שנחשב ליריבו הראשי של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן. במקביל, דווח בסוכנות הידיעות רויטרס כי טורקיה החליטה להגביל את הגישה לכמה פלטפורמות חברתיות ביניהן יוטיוב, אינסטגרם, טיקטוק ו-X, לאחר מעצרו של אימאמאולו.
אימאמאולו נעצר בחשד להנהגת ארגון פשיעה, שוחד, סיוע לארגון טרור ועבירות נוספות. לפי הדיווחים בטורקיה, עוד כ-100 נעצרו במבצע המעצרים , בהם עיתונאים ואנשי עסקים.
אימאמאולו הספיק לדווח על מעצרו לעוקביו ברשת X (טוויטר לשעבר) לפני שנעצר, וכתב כי מאות שוטרים התאספו מחוץ לביתו. הוא הבטיח שלעולם לא ייכנע: "את רצון העם לא ניתן להשתיק באמצעות הפחדה או מעשים בלתי-חוקיים. אני עומד נחוש, בוטח לא רק ב-16 מיליון תושבי איסטנבול אלא ב-86 מיליון אזרחי טורקיה וכל אלו שמקדשים את ערכי הדמוקרטיה והצדק ברחבי העולם. אני עומד איתן במאבק שלי למען זכויות יסוד ולמען חירות".
0 תגובות