קינוח חגיגי לשבת: קוקילידה

מתכון לקוקילידה: כשאומרים עונג שבת מתכוונים לקוקילידה - שתי עוגיות ובתוכן גלידה איכותית. מורן פינטו, עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מדגימה בוידאו איך מכינים זאת, שלב אחר שלב

מתכון לקוקילידה: כשאומרים עונג שבת מתכוונים לקוקילידה - שתי עוגיות ובתוכן גלידה איכותית. מורן פינטו, עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מדגימה בוידאו איך מכינים זאת, שלב אחר שלב.

לעוגיות שוקולד

200 גר' שוקולד מריר.
30 גר׳ חמאה/מרגרינה
2 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
6 כפות פודינג וניל.
1/2 כפית אבקת אפיה.
120גר׳ אגוזים קצוצים.
120גר׳ שוקולד צ׳יפס.

אופן הכנת הקוקילידה

ממיסים מאת השוקולד עם החמאה, מוסיפים את הביצים (בלי להקציף), ופודינג, סוכר ואבקת אפיה ובסוף את האגוזים שבורים גס והשוקולד צ'יפס. מאחדים הכל בערבוב ויוצרים עוגיות על נייר אפיה בעזרת כף.
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות בערך 8-10 דקות.

לגלידה:

מקציפים ריץ׳ היטב. ניתן להוסיף לבפנים שוקולד מגורד או פקאן סיני טחון גס. מערבבים בעדינות ושופכים לכלי שטוח מכסים ומעבירים להקפאה.

להרכבת המנה:

חורצים עיגולים בעזרת רינג גם בעוגיות וגם בגלידה. בין 2 עוגיות מניחים עיגול גלידה. מצפים סביב באגוזי ברס ומחזירים למקפיא עד ההגשה.
שבת נעימה
מורן פינטו
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
היי רציתי לדעת כמה כמות גלידה יוצא מכמות זו?
הודיה
21
בטעמים שונים.
תות
20
היה טוב אם הגלידה הייתה קצת מעניינת יותר ולא ריצ' פשוט
חסויה
19
אחלה מתכונים
יפה אחת
18
?
שרית
17
ולא רק בגולשים אנחנו גם חלק מהציבור
פמניסטית
16
חבל שלא מקפידים על הפרדת הביצים בכלי נפרד
מני מ.
15
יצא לי ממש גרוע אני לא מבינה עשיתי הכל!@@@ ועשיתי הכלללל לפי המתכון!!
הילה
14
איך היא לא בודקת את הביצים? ממש ממש לא מובן.!!!
רחלי
13
אפילו למראית עין לא כדאי...
בעיה הלכתית
12
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טלי
כדי ליצור את המתאים, כפי שצויין בכתבה
מישהיא
11
עדיף לשבור ביצה בצלחת נפרדת כדי שאם יהיה בה דם. ותודה על המתכון
ריקי
10
בעצם בא לי 5 או 6
מלי
9
נראה לי שכחת לבדוק את הביצים מדם. שבת שלום
אני
שמתי לב שהיא בכלל לא בדקה את הבצים!!!! אבל ניראה מגרה לגמרי.
מיטל
8
אני שמתי 1 אבל יצא קצת שמנת
אורליה
7
זה מתכון ישן ומנצח אפשר להוסיף כל פעם משהו אחר אליו
ירמי
6
הכנתי היום את העוגיות האלו בלי הגלידה הם יצאו מתוקות מדיאבל בסן הכל מאד נחמדות וטעימות ו-מ-א-ד!!!!!!!!!!!!!!! קלות להכנה
שירה
5
עשיתי שמנת אחת אבל יצא לי קצת גלידה ולך במתכון יצא יותר גדול למה?
עדן
4
שהחזירו את הויידאו!!!!!!!!!!!
ל.ב.
3
כדאי להקפיד ולבדוק את הביצים לפני השמוש האם יש דם בביצה ראוי לעשות כך
מלכי
2
מעדן.....חבלזי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילה
1
מהמתכון הזה אני מבינה , יש מתכונים שפשוט היא אפשר להבין מה רוצים.
אלקיים חני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקינוחים :