פרגיות וירקות ברוטב פסטו
פרגיות וירקות ברוטב פסטו (צילום: juliasalbum.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 450 גרם סטייק פרגיות, ללא עור וללא עצמות, חתוכות לרצועות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות - לאחר שסופגים מהן את רוב השמן
  • 450 גרם אספרגוס, הקצוות חתוכים
  • 1/4 כוס פסטו בזיליקום ביתי או קנוי
  • 1 עגבניות כוס שרי, אדומות וצהובות, חצויות
  • מלח

אופן הכנת פרגיות וירקות ברוטב פסטו:

אאא

1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית ואת רצועות הפרגיות, ומתבלים במלח בנדיבות. 

2. מוסיפים למחבת מחצית מכמות העגבניות המיובשות הקצוצות, ומבשלים יחד במשך 5-10 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל לגמרי. מוציאים לצלחת את רצועות העוף והעגבניות המיובשות - עם כמה שפחות שמן.

3. מוסיפים למחבת את האספרגוס, מתבלים במלח בנדיבות ומוסיפים את המחצית הנותרת של העגבניות המיובשות. מבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך. מוציאים את האספרגוס לצלחת הגשה.

4. מחזירים את העוף והעגבניות המיובשות בחזרה למחבת, מוסיפים את הפסטו, ומערבבים לציפוי מלא על אש בינונית-נמוכה במשך 1-2 דקות. מכבים את האש, מוסיפים למחבת את עגבניות השרי החצויות, מערבבים ומגישים מיד על מצע האספרגוס.

מקור