מה אוכלים היום?

מתכון לשיפודי דגים בתיבול הודי חריף-מתוק

שיפודים טעימים וקלים להכנה שירגישו לכם כמו קפיצה להודו. הצעת ייעול: בקשו ממוכר הדגים שיחתוך לכם מראש את הדג לקוביות נקיות וכל מה שנשאר לכם לעשות זה לערבב את המרינדה, להשרות בה את הדגים ולצלות אותם. המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

רותם ליברזון | כיכר השבת |
שיפודי דגים בסגנון הודי (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג דג לבן (לברק או לוקוס), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ
למרינדה:
  • 2 כפות תבלין טיקה טנדורי
  • 2 גביעים (300 גרם) של יוגורט עיזים
  • 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית)
  • 1 כפית שטוחה של שבבי צ'ילי אדום יבש
  • 1 כפית גדושה של כורכום
  • מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
לשיפודים:
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
  • 1 לימון או ליים, פרוס גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג למשך שעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת או במבוק ונועצים ביניהן פרוסות בצל אדום וליים לסירוגין. מסדרים את השיפודים המוכנים בתבנית וצולים במשך כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד.

הערה: המתכון מיועד למתירים אכילת דגים עם חלב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר