לתפוחי עץ עטופים בחזה עוף ברוטב פינקטי מתקתק
לתפוחי עץ עטופים בחזה עוף ברוטב פינקטי מתקתק (צילום: חיה כהן)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 תפוחי עץ מזן סמית, קלופים וחתוכים לפלחים בגודל 2-3 ס"מ
  • 300 גרם נתחי חזה עוף, "דפוקים" דק בפטיש שניצלים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב ברביקיו
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אאא

1. פורסים את נתחי העוף לרצועות ברוחב 2-3 ס"מ.

2. בקערה, מערבבים את הדבש, השמן, הכמון, הצ'ילי, השום הכתוש והברביקיו היטב לקבלת מרינדה חלקה. מוסיפים את רצועות העוף לקערה ומערבבים היטב לציפוי מלא.

3. מכסים את קערת העוף ומשרים במשך שעה.

4. מלפפים כל פלח תפוח ברצועה אחת או שתיים של עוף ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל פלפל שחור גרוס.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

צפו באופן ההכנה:

 צילום: חיה כהן