ראש השנה

מתכון לתפוחי עץ עטופים בחזה עוף ברוטב פינקטי מתקתק

השפית מורן פינטו עם פינגר פוד שהוא בעצם פרשנות מקורית מאוד ל"תפוח בדבש" הקלאסי. מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תפוחי עץ עטופים בחזה עוף ברוטב פינקטי מתקתק עם דבש וברביקיו אפויים בתנור (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לתפוחי עץ עטופים בחזה עוף ברוטב פינקטי מתקתק (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 תפוחי עץ מזן סמית, קלופים וחתוכים לפלחים בגודל 2-3 ס"מ
  • 300 גרם נתחי חזה עוף, "דפוקים" דק בפטיש שניצלים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב ברביקיו
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. פורסים את נתחי העוף לרצועות ברוחב 2-3 ס"מ.

2. בקערה, מערבבים את הדבש, השמן, הכמון, הצ'ילי, השום הכתוש והברביקיו היטב לקבלת מרינדה חלקה. מוסיפים את רצועות העוף לקערה ומערבבים היטב לציפוי מלא.

3. מכסים את קערת העוף ומשרים במשך שעה.

4. מלפפים כל פלח תפוח ברצועה אחת או שתיים של עוף ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל פלפל שחור גרוס.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

צפו באופן ההכנה:

צילום: חיה כהן

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר