מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף צלוי עם פירה בטטות - בריא יותר

בניגוד לרוב מתכוני פירה-בטטה, הפירה הבא לא מתוק, אלא "סייבורי" - מילה מדויקת באנגלית שמשמעותה "מלוח וטעים", והוא גם מפוצץ בוויטמין A וסיבים, מה שתורם לתחושת שובע מהירה יותר. פירה הבטטה מגיע כתוספת לשני חצאי חזה עוף שהושרו במרינדה פיקנטית למשך שעה ואז נצלו במחבת פסים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חזה עוף צלוי עם פירה בטטות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 פרפר חזה עוף, חצוי לשניים
  • 1/2 לימון, סחוט היטב
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לפירה הבטטות:

  • 3 בטטות בינוניות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית קאיין / פפריקה חריפה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, אבקת השום, המלח ופלפל שחור, מוסיפים את נתחי העוף כך שהם יצופו היטב במרינדה ומעבירים למקרר למשך שעה.

2. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את נתחי העוף עד להשחמה טובה משני הצדדים.

3. במקביל, מסדרים את הבטטות בתבנית ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

4. לאחר האפייה, ממתינים 10 דקות ואז מקלפים את הבטטות.

5. מעבירים את הבטטות הקלופות לקערת זכוכית, מתבלים ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה עד לקבלת פירה חלק.
מגישים מיד, חם, לצד סלט ירקות טרי.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר