ליד הקפה

מתכון לביסקוטי פיסטוק ושוקולד - עוגיות איטלקיות קראנצ'יות ועשירות

העוגיות הללו פריכות ומלאות בכל טוב ועם זאת, קלות מאד להכנה (שאורכת פחות מזמן האפייה בתנור, שדורש סבלנות כי אופים אותן פעמיים). לבסוף, טובלים את העוגיות בשוקולד (כאלו אנחנו, תמיד אוהבים להגזים) אך בהחלט אפשר לוותר עליו (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
ביסקוטי פיסטוק ושוקולד - עוגיות איטלקיות קראנצ'יות ועשירות (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

לביסקוטי:
  • 2 ביצים
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית / מחית וניל
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 140 גרם (1 כוס) פיסטוק טבעי, שלם
  • 70 גרם (1/2 כוס) שקדים טבעיים, שלמים
לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר, 60%-70%
  • 1 כף שמן קנולה
  • 30 גרם פיסטוקים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הסוכר, השמן, הווניל והמלח לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח, הפיסטוקים והשקדים ומעבדים בידיים לבצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק על משטח מקומח למעין כיכר לחם קטנה.

4. מניחים על גבי נייר אפיה, אופים במשך 25 דקות ומצננים לחלוטין.

5. מחממים תנור ל-165 מעלות. פורסים את העוגיות בעזרת סכין לחם (משוננת).

6. אופים שוב במשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב (שתלוי גם בעובי הפרוסה).

7. לבינתיים, ממסים את השוקולד ומערבבים עם השמן.

8. מצננים מעט את העוגיות וטובלים בתערובת שוקולד המומס. מפזרים מעל את הפיסטוקים.

טיפים:

1. ניתן לשחק עם סוגי האגוזים.

2. ניתן להחליף קמח לבן בקמח כוסמין.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר