• זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לביסקוטי:
  • 2 ביצים
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית / מחית וניל
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 140 גרם (1 כוס) פיסטוק טבעי, שלם
  • 70 גרם (1/2 כוס) שקדים טבעיים, שלמים
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר, 60%-70%
  • 1 כף שמן קנולה
  • 30 גרם פיסטוקים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הסוכר, השמן, הווניל והמלח לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח, הפיסטוקים והשקדים ומעבדים בידיים לבצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק על משטח מקומח למעין כיכר לחם קטנה.

4. מניחים על גבי נייר אפיה, אופים במשך 25 דקות ומצננים לחלוטין.

5. מחממים תנור ל-165 מעלות. פורסים את העוגיות בעזרת סכין לחם (משוננת).

6. אופים שוב במשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב (שתלוי גם בעובי הפרוסה).

7. לבינתיים, ממסים את השוקולד ומערבבים עם השמן.

8. מצננים מעט את העוגיות וטובלים בתערובת שוקולד המומס. מפזרים מעל את הפיסטוקים.

טיפים:

1. ניתן לשחק עם סוגי האגוזים.

2. ניתן להחליף קמח לבן בקמח כוסמין.