מוס שוקולד חלבי או פרווה - לבחירתכם
מוס שוקולד חלבי או פרווה - לבחירתכם (צילום: Brooke Lark on Unsplash)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה או שמנת צמחית, קרה
  • 3/4 כוס ממרח אגוזי לוז שוקולד (כמו נוטלה), חלבי או פרווה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס (לא חובה)
  • קורט מלח ים

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את ממרח האגוזים שמתאים למיקרוגל ומחממים במשך 30 שניות כדי לרכך אותו. מניחים בצד לצינון במשך 5 דקות.

2. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת במהירות גבוהה במשך 3-5 דקות, עד שמתחילה להיווצר קצפת רכה. מוסיפים את ממרח האגוזים, תמצית הווניל, הקפה וקורט מלח וממשיכים להקציף במשך 1-2 דקות ולא יותר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. אם תקציפו יותר מדי, המרקם של המוס ייהרס.

3. מחלקים את המוס בין 4-6 כלי הגשה אישיים קטנים, מכסים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות להתייצבות. המוס יישמר היטב במקרר עד 5 ימים.