באנו לעזור

מאחסנים חמאה במקרר? יש מצב שאתם טועים

מאחסנים חמאה במקרר (ונאבקים בה בכל מריחה על הטוסט בארוחת בוקר)? או שומרים אותה על השיש, מוכנה ומזומנה לכל שימוש? אם אתם הטיפוסים מהסוג הראשון (וגם אם לא), כדאי שתקראו (אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

ישנם שני סוגים של אנשים בעולם: אלה שמאחסנים חמאה במקרר (ונאבקים בה בכל מריחה על הטוסט שלהם בארוחת הבוקר) ואלו ששומרים אותה על השיש, מוכנה ומזומנה לכל שימוש. אבל האם חמאה בכלל דורשת קירור? לא בהכרח. הנה, אנו מסבירים.

האם בטוח להשאיר חמאה בחוץ?

אכן, החמאה נהרסת - בסופו של דבר. אבל בדומה לרטבים, קטשופ ועוד מוצרי מזווה אחרים, היא תשרוד היטב בטמפרטורת החדר יותר זמן משנדמה לכם: במשך 10-14 יום, למעשה.

למה? אחוזי השומן הגבוהים של החמאה הופכים אותה לרגישה פחות לחיידקים, מה שמונע ממנה להתקלקל מיד.
כמובן שאם לחמאה שלכם יש ריח או טעם חמוץ, עובש או שינוי צבע, לכו על בטוח וזרקו אותה לפח. עד אז, כנראה שהיא טובה לצריכה.

כיצד לגרום לחמאה בטמפרטורת החדר להחזיק מעמד

כשמאחסנים במקרר, החמאה תהיה טובה לשימוש עד לתאריך התפוגה שמצוין על אריזתה (כארבעה חודשים). על השיש היא תחזיק קרוב יותר לשבועיים, כאמור.

הנה מה שאתם יכולים לעשות על מנת לגרום לחמאה בטמפרטורת החדר להחזיק במשך כל 14 הימים:

• צמצמו את חשיפתה לאור, חום ואוויר. חשיפת אוויר תחמצן את השומן בחמאה ותגרום לה להיות רגישה יותר לקלקול. אור וחום יכולים גם לפרק את מולקולות השומן - מתכון לריקבון.

• שמרו אותה בכלי חמאה אטום לגמרי. כלי לחמאה בסגנון צרפתי יגן עליה כמו שצריך.

• השאירו חמאה מומלחת בחוץ (חמאה ללא מלח, אחסנו במקרר). למלח יש תכונות משמרות ולכן לפיכך לחמאה מלוחה חיי מדף ארוכים יותר על השיש. בדומה לפיסטור, הוא גם מגן מפני חיידקים.

• דעו מתי הגיע זמנה. אם הבית שלכם חם מהרגיל או שאתם נוסעים לכמה ימים, הכניסו את החמאה למקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר