ראש השנה

מתכון לחלות תפוח בדבש מהממות של חסי סגל

חלות שהן הצגה ויפארו את שולחן החג: עגולות, רכות, מזוגגות בדבש ועם הפתעה במרכזן בדמות תפוח. פרשנות מודרנית ועכשווית למסורת עתיקת יומין. לו יהי שתהיה לנו באמת שנה טובה ומתוקה (מתכונים, אוכל)

חלות תפוח בדבש מהממות של חסי סגל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 ק״ג קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 450 מ״ל מים, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס שמן (100 מ״ל) + עוד, לשימון
  • 6 כפות (60 גרם) דבש
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה - להברשה
  • 3 תפוחים שלמים ירוקים / אדומים
  • דבש ומעט מים - לזיגוג

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הקמח, השמרים, השמן, הדבש, הסוכר והביצים ומתחילים לערבל. מוסיפים את המים. לאחר כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית, מוסיפים את המלח ובודקים שהבצק רך, נעים ונפרד מדפנות הקערה. אם הבצק מעט יבש, מוסיפים כף את או שתיים של מים. הוספת הנוזל תלויה במזג האוויר ובסוג הקמח. לשים במיקסר עוד כ-7 דקות. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותו. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.

2. חותכים כל תפוח בחלק העליון ומרוקנים את תוכן הפנים.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

3. לאחר שעה, כשהבצק תפח, מחלקים לרצועות של 200 גרם. מגלגלים וקולעים 3 חלות מ-3 רצועות, כל אחת (צמה). מלפפים סביב התפוח (כמו בתמונה). מעבירים לתבנית ומכסים במגבת נקיה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

4. לבינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים בעדינות את החלה בביצה. אופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה. (את מכסה התפוח אופים פחות זמן (5 דקות מספיקות)

5. ממלאים דבש בתוך התפוח טרם ההגשה.

(צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

החלות במיטבן כשהן טריות. ניתן להקפיא ללא זיגוג הדבש והתפוח, כשהן עטופות היטב - מפשירים ומחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר