ראש השנה תשפ"א - 2020

מתכון לסלמון אפוי עם פטריות ובצלים ברוטב סויה וסילאן

מקפיצים את הבצלים והפטריות במחבת, יוצקים על נתחי הסלמון ושולחים לתנור לאפייה קצרה. כן, מנת הפתיחה שלכם לראש השנה יכולה להיות ככה פשוטה ועדיין עשירה בטעם ומרקם (מתכונים לחג, אוכל)

סלמון אפוי עם פטריות ובצלים ברוטב מתקתק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 נתחי פילה סלמון
  • 3 בצלים לבנים, פרוסים
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים
  • סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב סילאן
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה ושברי בוטנים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומסדרים את נתחי הסלמון בתבנית מלבנית חסינת אש.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהבצלים מאבדים את נפחם ומעט מתכווצים. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד בעזרת כף עץ במשך 5-7 דקות.

3. יוצקים למחבת את הסויה והסילאן, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים ומקפיצים יחד לציפוי מלא.

4. מסירים את הבצלים והפטריות מהאש ושופכים את כל תכולת המחבת על הדגים שבתבנית. אופים במשך 20 דקות וסמוך להגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ / כוסברה קצוצה ושברי בוטנים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר