באנו לשדרג
מתכון לסביח ביתי בטורטיה - הרבה יותר טוב מקנוי
והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו מכינה מנת רחוב עיראקית קלאסית: הסביח, שמגיע תמיד בתוך פיתה, רק בטורטיה ובתנאים הגייניים יותר, כי בכל אופן, בית. הסביח, לאלו מביניכם שטרם מכירים, כולל חצילים, ביצה קשה, טחינה, חריף ועלי פטרוזיליה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)
|
כ"א בחשוון תשפב 20:47 27.10.21
הרבה יותר טוב מקנוי: סביח ביתי בטורטיה
(צילום: אברומי לינשה)
- זמן הכנה45 דקות
- רמת קושיקל
- פרווה
אהבתם? דרגו:
מתכון לסביח ביתי בטורטיה - הרבה יותר טוב מקנוי(4.00/5) 3 מצביעים
מרכיבים:
- טורטיות
- חצילים
- שמן - לטיגון
- ביצים
- טחינה
- מיץ לימון
- פלפל חריף
- עלי פטרוזליה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
אאא 1. פורסים את החצילים לטבעות ואז לחצי ומטגנים בשמן חצי עמוק שחומם מראש, משני הצדדים, עד להזהבה.
2. מבשלים את הביצים במים, עד לקבלת ביצים קשות. מקררים, קולפים ופורסים.
3. שופכים לתוך קערה עם טחינה את מיץ הלימון, מעט מים ומלח ומערבבים היטב.
4. מעל הטורטיה מניחים את החציל, הביצה והפלפל החריף. מזלפים טחינה בנדיבות, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים עלי פטרוזליה. מגלגלים ומגישים.
רוצה שהתגובות שלך יעלו אוטומטית?
הירשם כעת ל"כיכר השבת"