באנו לשדרג

הרבה יותר טוב מקנוי: סביח ביתי בטורטיה

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו מכינה מנת רחוב עיראקית קלאסית: הסביח, שמגיע תמיד בתוך פיתה, רק בטורטיה ובתנאים הגייניים יותר, כי בכל אופן, בית. הסביח, לאלו מביניכם שטרם מכירים, כולל חצילים, ביצה קשה, טחינה, חריף ועלי פטרוזיליה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • טורטיות
  • חצילים
  • שמן - לטיגון
  • ביצים
  • טחינה
  • מיץ לימון
  • פלפל חריף
  • עלי פטרוזליה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים לטבעות ואז לחצי ומטגנים בשמן חצי עמוק שחומם מראש, משני הצדדים, עד להזהבה.

2. מבשלים את הביצים במים, עד לקבלת ביצים קשות. מקררים, קולפים ופורסים.

3. שופכים לתוך קערה עם טחינה את מיץ הלימון, מעט מים ומלח ומערבבים היטב.

4. מעל הטורטיה מניחים את החציל, הביצה והפלפל החריף. מזלפים טחינה בנדיבות, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים עלי פטרוזליה. מגלגלים ומגישים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
לא ראויםן את כל תהליך הכנת הטחינה, ואיזה מתיקות היא מכילה?
תמר
פשוט ערבבי טחינה גולמית עם מים. אם את אוהבת, את יכולה להוסיף לימון, שום, מלח. אם תוסיפי סופר, היא תהיה מתוקה אבל היא לא אמורה להיות כזו
Tamari
4
למורן היקרה!!! חייבים לשים בסביח ביצה קשה?
בעילום שם
חייבים האוכל סביח בלא ביצה קשה חייב מיתה
מורן חוזרת בה
לא רק אם בא לך
מורן
3
איפה העמבה?
יהודי
2
הוספת תפוח אדמה מבושלים תשדרג את הסביח. בגדול הפיתה עדיפה על פני הטורטייה.
רחל
1
סביח קיבל את שמו משמו של האיש שהמציא את המנה.
דוד ש

עוד במבשלות בכיכר: