ליד הקפה

מתכון לעוגיות רעידת אדמה בטעם שוקולד ובמילוי קרמל

העוגיות המושחתות הללו עשויות מבצק עוגיות שוקולד פשוט, עם אבקת קקאו. מצננים אותו, יוצרים כדורים ואז מניחים סוכריית קרמל במרכז כל אחד, מגלגלים באבקת סוכר ואופים. הקרמל נמס בתוך העוגיה והופך ללעיס ונמתח ואתם מקבלים יצירת מופת של עוגיה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא לבעלי לב חלש: עוגיות רעידת אדמה בטעם שוקולד ובמילוי קרמל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס חמאה
  • ¼1 כוסות סוכר חום
  • 1/2 כוס + 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 ביצים
  • ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 14-20 סוכריות קרמל רכות

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, על אש בינונית-נמוכה, ממסים את החמאה. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר החום ואבקת הקקאו. מערבבים 1-2 דקות עד לקבלת בלילה מבריקה וחלקה. לאחר שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השוקולד צ'יפס, אם משתמשים. מניחים לבצק להתקרר, כשהוא מכוסה, במשך 30 דקות.

2. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לכדורים בגודל 1.25 סנטימטרים, תלוי בגודל סוכריות הקרמל. בעזרת האגודל, יוצרים בור במרכז. מניחים את סוכריית הקרמל במרכז בצק העוגיות ועוטפים לגמרי בבצק.

3. מניחים את אבקת הסוכר בקערה. מצפים בנדיבות כל כדור באבקת הסוכר. מניחים את העוגיות על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להיסדק בקצוות. מניחים להן להתקרר במשך 5 דקות לפני הוצאה מהתבנית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר