ליד הקפה

מתכון לביסקוטי פיסטוק ואגוזי מלך שהולך מושלם עם כוס תה חורפית

מקור עוגיות הביסקוטי (Biscotto), שפירושן "נאפו פעמיים", הוא באיטליה. יש להן מספר סגנונות והפעם נביא את הגרסה עם החמאה, פיסטוקים ואגוזי מלך ועוד כמה מרכיבים סודיים המעניקים להן את טעמן המשובח. מאחר והעוגיות הללו נאפות בשיטת ייבוש, הן נשמרות זמן רב. באופן אישי, אני אוהבת לאחסן אותן בקופסה אטומה במקפיא (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
בדיוק מה שחסר לכם לצד התה: ביסקוטי פיסטוק ואגוזי מלך (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • ½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות קמח תירס, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט סודה לשתייה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה
  • גרידה גסה מלימון אחד
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 50 גרם פיסטוקים, קלופים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, חצויים
  • 2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים עד שנוצר בצק. מחלקים לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק למשטח המאובק בקמח ומגלגלים כל חלק לאורך של 30 ס”מ בערך. משטיחים את הגלילים לרוחב 6 ס”מ לערך ומניחים בתבנית תנור המרופדת בנייר פרגמנט.

3. אופים במשך 30 דקות עד להזהבה. מוציאים לצינון כ-15 דקות. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות. פורסים לפרוסות של כ-1 ס”מ, משכיבים אותן על התבנית ואופים 15 דקות נוספות.

4. מעבירים לצינון מוחלט ומאפסנים בקופסה אטומה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר