עוגה לשבת

מתכון לעוגת בראוניז עם שוקולד לבן ואגוזים קצוצים

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת בראוניז שוקולדית במרקם פאדג׳י לח וממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול. 30 דקות עבודה, 30 דקות בתנור וזה שלכם (מתכונים, אוכל)

עוגת בראוניז עם שוקולד לבן ואגוזים (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 5 ביצים בגודל M
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:

שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (200 מ"ל)

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי (קערת זכוכית חסינת חום על גבי סיר עם מים רותחים) את קוביות החמאה והשוקולד המריר, מערבבים היטב לבלילה חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה או במיקסר ידני, מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח.

3. יוצקים את השוקולד המומס כשהוא בטמפרטורת החדר לקערת הקצף וטורפים במטריפה ידנית לתערובת אחידה.

4. מוסיפים לקערה את הקמח, מערבבים, מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.

5. מרפדים בנייר אפייה משומן תבנית מלבנית בגודל 32x25 ס״מ (תבנית סטנדרטית לעוגות), שופכים לתוכה את הבלילה ומיישרים את החלק העליון. מפזרים מעל אגוזים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות.

לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, ממתינים שהיא תתקרר כמעט לגמרי ואז חותכים לריבועים.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר