עוגה לשבת

עוגת בראוניז חלומית שתתחסל לפני שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת בראוניז שוקולדית במרקם פאדג׳י לח וממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול. 30 דקות עבודה, 30 דקות בתנור וזה שלכם (מתכונים, אוכל)

עוגת בראוניז עם שוקולד לבן ואגוזים (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 5 ביצים בגודל M
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:

שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (200 מ"ל)

צפו באופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי (קערת זכוכית חסינת חום על גבי סיר עם מים רותחים) את קוביות החמאה והשוקולד המריר, מערבבים היטב לבלילה חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה או במיקסר ידני, מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח.

3. יוצקים את השוקולד המומס כשהוא בטמפרטורת החדר לקערת הקצף וטורפים במטריפה ידנית לתערובת אחידה.

4. מוסיפים לקערה את הקמח, מערבבים, מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.

5. מרפדים בנייר אפייה משומן תבנית מלבנית בגודל 32x25 ס״מ (תבנית סטנדרטית לעוגות), שופכים לתוכה את הבלילה ומיישרים את החלק העליון. מפזרים מעל אגוזים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות.

לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, ממתינים שהיא תתקרר כמעט לגמרי ואז חותכים לריבועים.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
לעוגת פרווה לשים עוד שוקולד מריר במקום השוקולד לבן?
חנה
אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ במקום השוקולד הלבן
אוראל בראל
17
מאד טעים עכשיו העוגה אהובה על בעלי, עף עליה! תודה על המתכון המוצלח
אושרה
מאוד משמח לשמוע
אוראל בראל
16
נראה מושלם אנסה בע"הההה ב.נ 🍰🍰🍰🍰
תבדקו
15
נראה אחלה מתכון תודה :) אפילו הילדה שלי יכולה להכין את זה לבד מרוב שזה קליל ונחמד
מיכל
תודה רבה
אוראל בראל
14
יצאה מושלם לשבת!!!! אני הורדתי את השוקולד הלבן וערבבתי עם שמן את השוקולד.
מדהים
שמח לשמוע שיצא טוב
אוראל בראל
13
ניראה מושלםםם
ללא שם
תודה🙏🏻
אוראל בראל
12
אפשרי לשים שוקןלד צימקאו שזה פרווה?
נאווה
בהחלט כן
אוראל בראל
11
ואהלהההה
ללא שם
10
וואוו ניראה טוב וקל!!! תודה על המתכון!!!
gzy
בשמחה
אוראל בראל
תודה
אוראל בראל
9
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים ?
ללא שם
בהחלט כן , תוסיפי כוס שקדים טחונים + 2 כפות קמח רגיל או קונפלור כתחליף לקמח או קמח תפוח אדמה
אוראל בראל
8
אם אני
ללא שם
7
אם אני רוצה לוותר על השוקולד לבן- להוסיף יותר שוקולד רגיל?
ללא שם
לא צריך להוסיף שוקולד .
אוראל בראל
6
מושלםםם הכנתי לכבוד שבת.. מתכון קליל וכייפי🙆‍♀️🙆‍♀️
ללא שם
כייף לשמוע . שבת שלום
אוראל בראל
5
וואו אוראל אתה אלוף האלופים!!!! אולי תזמין אותנו שבת אליך?
אחדות
תודה רבה חח בשמחה
אוראל בראל
4
איך ניתן לקבל מצב שבחלק העליון של העוגה השכבה הקראנצית תהיה עבה יותר ..?
ללא שם
3
האם ניתן להמיר בשמן?
חני
השמן יהרוס את הפריכות של העוגה עדיף לשים נטורינה על בסיס שמן קוקוס זה יוצא מעולה
אוראל בראל
2
מדהים וואו
ללא שם
תודה רבה
אוראל בראל
1
לשבת מתאים פרווה מרגרינה יהיה טוב???
48T
עדיף מחמאה או נטורינה עדיף נטורינה זה על בסיס שמן קוקוס יותר בריא
אוראל בראל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעוגות ועוגיות: