ליד הקפה

מתכון למאפינס חמוציות, פיסטוק ושוקולד קטנים ומהנים

ההשראה למאפינס המטריפים הללו הגיעה בכלל מפָּנֶטוֹנֵה - עוגה שמקורה במילאנו ופופולרית במדינות נוספות. אבל אנחנו מעדיפים לשמור על פשטות ולקרוא להם רק מאפינס. ובמחשבה שניה, עם תוספות כמו חמוציות, פיסטוק ושוקולד הם הכל חוץ מ"רק". קלים, אווריריים, לחים ומזכירים לנו מעט את המאפה הצרפתי המופלא, הבריוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קטנים ומהנים: מאפינס חמוציות, פיסטוק ושוקולד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות (482 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס (227 גרם) מים חמימים (כ-35 מעלות)
  • 1/2 כוס (99 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות (113 גרם)
  • 2 כפות (28 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמרים יבשים אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • גרידה מ-2 תפוזים
  • 3/4 כוס (90 גרם) פיסטוקים, קצוצים גס
  • 3/4 כוס (86 גרם) חמוציות מיובשות
  • 113 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה של מיקסר המצוידת בוו לישה, מערבבים את הקמח, המים, הסוכר, הביצים, החמאה, השמרים, המלח וגרידת התפוז. מערבבים במהירות נמוכה 3 דקות.

2. מעלים את המהירות לבינונית ומערבבים 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפיסטוקים, החמוציות והשוקולד ומערבבים עד שהם נטמעים, כדקה.

3. מעבירים לקערה המשומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים למשך שעה וחצי. הבצק אולי לא יוכפל, אבל יגדל בצורה ניכרת.

4. מחלקים ל-12 חלקים אחידים ולאחר מכן מגלגלים כל חלק לכדור. משמנים קלות 12 שקעים של תבנית מאפינס. מניחים בעדינות כדור בצק בכל כוס.

5. מכסים את התבנית בצורה רופפת בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מגיע לקצה העליון של הכוס, כשעה. לקראת סוף זמן ההתפחה, מחממים תנור ל-200 מעלות.

6. אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עד שהמאפינס מקבלים גוון חום זהוב עמוק, 25-30 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר