כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקובנה המדהימה של סבתא רותי - מדריך וידאו

קובנה היא לחם תימני רך ואוורירי שנוהגים לאכול בשבת בבוקר עם עגבניות, סחוג וביצים, אך היא תשתלב נהדר בכל סעודות השבת. מתכון לקובנה מדהימה שקיבלתי מסבתא רותי ומדריך וידאו שלב אחר שלב. רצוי להשתמש בסיר ג'חנון - אבל זה בסדר אם אין לכם (מתכונים לשבת, אוכל)

9
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א באדר ב' | 24.03.22
קובנה תימנית
קובנה תימנית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 4 כוסות מים פושרים <em>(אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)</em>
  • 1/2 כוס סוכר <em>(אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)</em>
  • 1 כף מלח
  • 100 גרם תחליף חמאה איכותי (אפשר להשתמש גם בחמאה, לקובנה חלבית)

אופן ההכנה:

שימו לב: ברכתה של הקובנה "המוציא"

התימנים נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, לצד עגבניות מגורדות או חתוכות, מתובלות בסחוג ולצידן ביצים קשות ולעתים גם גבינה, אך את הקובנה הזו פגשתי לראשונה בכלל במפגש משפחתי שכלל המון בשרים משובחים. סבתא רותי, דודה של אשתי, הביאה את הקובנה שלה והפילה לי את הלסת.

המאפה השמנמן הזה עשוי מרכיבים פשוטים אבל הוא מוצלח כל כך בגלל טכניקת הקיפול של הבצק והאפייה בכלי סגור שמתפיחה את הקובנה פי שניים טוב יותר מאפייה רגילה. כשאני נתקל במשהו שטעים לי בצורה בלתי רגילה, אני מיד מבקש מתכון. ולמזלי סבתא רותי הייתה נדיבה והסבירה לי צעד צעד איך להכין את הקובנה שלה - ועכשיו תורכם.

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

ד

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה אם עובדים ידנית, מערבבים קלות את הסוכר, המים והשמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים ייפתחו ויעלו קצף.

2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 2 דקות או מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד ראשוני של הבצק.

3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות גבוהה במשך 7 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אלסטי ונוח שמתאסף סביב הוו.

4. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת, משומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות בגודלן וממיסים את תחליף החמאה / החמאה.

6. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק למלבן בינוני, מורחים עליו מעט מתחליף החמאה המומס, מקפלים לאמצע את השוליים הארוכים של המלבן, אוחזים בצד הימני של המלבן ומגלגלים לרול מהודק.

7. מסדרים את הרולים בסיר ג'חנון בינוני, מרופד בנייר אפייה משומן בנדיבות או בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות שמצורף לה גם מכסה - האפייה צריכה להיות כשהקובנה מכוסה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מסירים את המכסה, ואופים במשך 10 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב שחום יפה וקראסט פריך מלמעלה.

רצוי להגיש את הקובנה חמה או בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור אותה בכלי מכוסה על הפלטה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים הטעימים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
הארה
חסרות 2 התפחות נוספות. לאחר חלוקה לכדורי01.04.22
מכיוון שהאפייה עצמה נעשת עם מכסה סגור אין צורך בהתפחה שניה אפיה עם מכסה נותנת לבצק לתפוח למקסימום שלו
אוראל בראל05.04.22
5
יא אני חייבת לנסותת
לאה24.03.22
4
זה לא ברור שהברכה המוציא !!!!!!!!!! חצי כוס סוכר לקילו - לספרדים - זה ודאי מזונות מה גם שהכמות של המרגרינה היא ודאי גורמת שיהיה מזונות ! - זה לא פסק הלכה _ חובה לברר עם פוסק מובהק!!!
דיידי24.03.22

הצגת כל התגובות

3
אמאאאא זה נראה מזה טוב!!!!😁🤗
ברסלבית 25.03.22
תודה רבה
אוראל בראל25.03.22
2
מי שעשה את זה לא נתן לזה לתפוח מספיק אמא'שלי עושה הרבה יותר טוב
תימניה12.04.22
1
וואי וואי נראה מדהים תודה על המתכונים אוראל! הכל ברור ופשוט ונראה ממש קל להכנה
חובבת מטבח24.03.22
תודה רבה
אוראל בראל24.03.22
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22