מושלם לתשעת הימים

כמו במסעדה: כך תכינו פסטה ברוטב שמנת מפנק ב-15 דקות בלבד

אם אתם מחפשים ארוחה מפנקת שלא דורשת שעות במטבח - הפסטה הזו הולכת לכבוש אתכם. פסטה שמתבשלת כולה בסיר אחד עם רוטב שמנת עשיר, פטריות טריות ותרד שמוסיף צבע וטעם מושלם | כמה דקות של הכנה, מעט מאוד כלים לשטוף, ותקבלו מנה חלבית חלומית שמרגישה כאילו יצאה ממסעדה (אוכל ומתכונים)

פסטה בקרם פטריות ותרד - הכל בסיר אחד! (Photo: באדיבות המצלם)
סועדים5
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

מצרכים

    • 500 גרם פסטה (פנה/פרפלה)
    • 2 כפות שמן זית/ קנולה
    • 1 בצל קצוץ
    • 2 שיני שום כתושות
    • 250 גרם פטריות פרוסות (אפשר שמפיניון או פורטובלו)
    • 2 כוסות עלי תרד טריים
    • 1 מיכל שמנת מתוקה/צמחית לבישול (250 מ"ל)
    • 1 כוס מים חמים
    • חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה צהובה אחרת)
    • מלח, פלפל שחור
    • אופציונלי: אגוז מוסקט או עשבי תיבול יבשים

    אופן ההכנה:

    בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים עוד 4-5 דקות עד שהפטריות מתרככות.

    מוסיפים את הפסטה הלא מבושלת, המים החמים והשמנת, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל ותבלינים אהובים.

    מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהפסטה רכה. אם חסרים נוזלים – מוסיפים מעט מים חמים.

    מוסיפים את התרד הטרי, מערבבים עד שהוא מתרכך, ומסירים מהאש.

    מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.

    טיפ: אפשר לשדרג עם אגוזי מלך קצוצים מעל או להוסיף קוביות גבינת פטה ממש לפני ההגשה.

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (97%)

    לא (3%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בחלבי: