מה אוכלים היום?

סלמון קיצי ברוטב פטריות מתקתק שכולם יאהבו

קיץ, וחם בחוץ, וכל מה שאנחנו רוצים זה מנה קלילה ומהירה שתשביע, אבל לא תכביד. אז בבקשה: מתכון לסלמון ברוטב פטריות מתקתק. חיבור מוצלח בין דג בשרני לפטריות עסיסיות (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3-5 פרוסות פילה סלמון טרי
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס תערובת פטריות שמפיניון ופטריות קטנות, מחולקות לרבעים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים

אופן הכנת סלמון ברוטב פטריות:

1. מחממים היטב ווק גדול ומוסיפים את השמן. כשהשמן מתחמם, מוסיפים את הבצל הסגול, מקפיצים במשך דקה שמתיקות הבצל תפוג.

2. מוסיפים את הפטריות. חשוב מאוד: לא שוטפים את הפטריות. מקפיצים יחד עם הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, לא מחכים שהבצל והפטריות יתבשלו יותר מדי, ומיד כשעולים אדים, יוצקים מעל את הסילאן ורוטב הסויה, מתבלים בנדיבות בפלפל שחור ומסירים מהאש.

3. מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית פיירקס, ויוצקים עליהן את הפטריות המוקפצות. מפזרים מעל מעט מלח, כיוון שרוטב הסויה די מלוח.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, במשך 10-12 דקות.

מניחים פרוסת דג לכל סועד, יוצקים בנדיבות מרוטב הפטריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
בס"ד מתכון מקסים!! רציתי לתת קצת צבע לדג כי בעיניי זה היה חיוור ואני לא רגילה לאוכל חיוור אז כששמתי על הפלטה ,עירבבתי בכוס מעט כורכום וקצת שמן ושפכתי מלמעלה... ישר כח!
לקראתך
7
מי שעוד לא ניסה להכין דג סלמון על הפלטה זה ההזדמנות לאכול דג חם טעים וטרי. מי שהתנסה לא מפסיק. לפני הליכה לבית הכנסת בערב שבת להניח על הפלטה עדיף בפיירקס דג סלמון נא עם תיבול כמו שאתם אוהבים . ההגשה היא באותו כלי שבישלתם בו. ניתן לשים תחתית או מתקן מיוחד. ולמי שכן משתמש בדג קפוא להוציא את הדג מהמקפי
מותר הילכתית
זה הדג שמתבשל הכח מהר וגם אם לא התבשל אפשר לאכול אותו.
יקיר
6
לשבת כי אז זה לא FREEHS
שירה
5
מנסיון, לבשל על הפלטה זה אחלה רעיון אבל סלמון מוכן יחסית מהר ומתייבש לגמרי עד הסעודה, ולכן מיד כשהוא מוכן לעלות אותו לקומה שניה...... בתאבון ושבת שלום.
מנוסה
4
זה מנה יוצאת מן הכלל כדאי לנסות ולא קשה להכנה
אריאל
3
עשיתי את זה בשבת זה יצאה פצצה אבל נראה לי שבלי הסויה היה יוצא הרבה יותר טוב הסויה לוקח את כל הפוצ' במקום שהסילאן המדהים יקח את הפוצ' בכל מקרה תודה על המתכון
מבשל טוב
2
הפטריות גדלות בכמה מחזורי גידול על אותו מצע. פטריות הגדלות במחזורי הגידול הראשון והשני נקיות יחסית מחרקים, לעומת אלו הגדלות במחזורי הגידול הבאים שהן נגועות ביותר. הפטריות ממחזורי הגידול הראשונים נארזות בסלסלות קטנות, נעטפות בניילון נצמד וחתומות בחותמת כשרות, ובהן מותר להשתמש (יש לשטוף אותן תחת זרם מ
ללא שם
1
או שהיא בונה על הפלטה עד הסעודה?
תכל'ס

אולי גם יעניין אותך:

עוד בדגים: