רכיבים
- פילטים של פורל / מושט ללא עור או עם עור בצד אחד, במשקל כולל של 110-170 גרם
 - מלח ופלפל שחור טחון
 - 1/2 כוס קמח, מנופה
 - 1/4 כוס שמן קנולה
 - 60 גרם חמאה (לנוהגים בהיתר) או מרגרינה בטעם חמאה ללא מלח
 - 1 שאלוט גדול, קצוץ
 - 1/2 לימון, פרוס דק - עם הקליפה, לאחר ששוטפים אותה היטב
 - 1/4 כוס יין לבן יבש
 - 2 כפות צלפים
 
אופן הכנת דג פיקטה:
1. בעזרת מגבות נייר, מייבשים את הפילטים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים קמח משני הצדדים ומניחים בצד.
2. במחבת בקוטר 30 ס"מ על אש גבוהה, מחממים 2 כפות שמן ו-15 גרם חמאה / מרגרינה.
3. מוסיפים 2 פילטים ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מוציאים ומעבירים לצלחת.
4. במגבת נייר, סופגים את השמן ומנקים את המחבת, מוסיפים 2 כפות שמן ו-15 גרם חמאה / מרגרינה, מחממים ומטגנים את שני הפילטים הנותרים. מוציאים לצלחת.
5. מוסיפים למחבת 15 גרם חמאה / מרגרינה, ואת השאלוט הקצוץ ופרוסות הלימון. מטגנים יחד במשך 1-2 דקות, עד שהשאלוט רך.
6. יוצקים את היין למחבת, ותוך כדי בישול לאידוי האלכוהול, מגרדים החוצה "חתיכות חומות" שנדבקו למחבת ועלולות לפגוע בטעמו של הרוטב.
7. מוסיפים את החמאה / המרגרינה הנותרת ואת הצלפים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך.
מניחים כל פילה דג בצלחת נפרדת, יוצקים מעל מהרוטב ומגישים מיד, חם.






0 תגובות