טיפים מנצחים

הסוד לשוקולד מבריק וחלק: השיטה שהשפים לא מספרים

כל חובב מתוק יודע: להמיס שוקולד זה אמנות. יותר מדי חום - והוא הופך לגרגרי אפר קשים ולא לאותו מרקם קרמי וחלק שממלא את הפה בשמחה. פחות מדי - והשוקולד נשאר עם גושים לא אחידים. אז איך עושים את זה בדיוק נכון, בלי סיכון לשריפה? הנה כל הסודות של המקצוענים (אוכל)

להמיס שוקולד זה אמנות (צילום: באדיבות המצלם)

למה שוקולד נשרף בכלל?

שוקולד מורכב משומן, סוכר וקקאו - כולם רגישים לחום. חום גבוה מדי משנה את מבנה השומן, והשוקולד “שורף” את עצמו: הוא הופך לגרגרי ולא חלק, מרקמו מתייבש והטעם הופך מר. שוקולד מריר סובל יותר חום, שוקולד חלב - הרבה פחות.

השיטה הבטוחה ביותר: סיר בתוך סיר

קחו קערה עמידה לחום והניחו אותה מעל סיר עם מים רותחים (בלי שהקערה נוגעת במים).

חתכו את השוקולד לקוביות קטנות - כך הוא יימס מהר ובאופן אחיד.

ערבבו בעדינות ובקצב סבלני. אל תמהרו - השוקולד נמס בהדרגה.

הוסיפו טיפה שמן קוקוס או חמאה (חצי כפית לכל 100 גרם שוקולד) לקבלת מרקם חלק וקרמי.

מיקרוגל - כן, אבל בזהירות

אם אתם ממהרים, המיקרוגל עובד - אבל צריך לשלב הפסקות קצרות:

חממו 20 שניות, ערבבו, חזרו על הפעולה עד שהשוקולד נמס.

אל תתפתו לחמם דקה אחת ברצף - זו הדרך הקלה לשרוף אותו.

טיפים של מקצוענים

תמיד השתמשו בקערה יבשה - אפילו טיפ של מים יכול לגרום לשוקולד להיקרש.

שוקולד מריר מתנהג טוב יותר מממתקים עם תוספות כמו אגוזים או חלב - אלו יכולים להשפיע על ההמסה.

רוצים שוקולד מבריק? לאחר ההמסה, קררו אותו קלות וטלטלו - כך השומן מתייצב יפה והטעם נשאר חלק.

סוד קטן: סבלנות מנצחת

ההבדל בין שוקולד חלק, מנצנץ, מושלם לשוקולד שרוף הוא סבלנות. לא צריך “לזרוק” אותו על האש או לסיבוב ארוך במיקרוגל - הניחו לו להינמס בקצב שלו, שימו לב לטמפרטורה וערבבו בעדינות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
שטויות..מעולם לא נשרף לי אני שמה בסיר קטן בתוך סיר גדול יותר שיש בו מים רותחים מעל הגז. מוסיפה שמנת מתוקה וממיסה אם זה מיועד למיפוי עוגה לוקחת רבע כוס חלב קר עם כף קורנפלור ממיסה בכוס, מוסיפה על השוקולד המומס מערבבת עד שהכל מתחמם וטיפה מתמצק.אפשר לשפוך על העוגה כשזה טיפה מתקרר.. יוצא ציפוי מבריק לא
AMALYA
1
מיקרוגל זה מסוכן, אסור להשתמש בדבר הזה
גוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבאנו לעזור: